10. junija 2015

Že sedemnajsto leto zapored Alpen Tour Trophy, dva tedna pred svetovnim prvenstvom v maratonu, z izbrano udeležbo. Med njimi tudi štirje Slovenci.

Alpen Tour Trophy. Ne sliši se mogočno, a je to ena težjih etapnih dirk za gorske kolesarje v Evropi.

Že od leta 2008 se v Schladmingu zbira smetana svetovnega gorskega kolesarstva. Letos torej že sedemnajstič se bo petstoterica navdušencev podala v boj s pogorjem Dachstein.

Med udeleženci so bivši svetovni prvaki in prvakinje v krosu in maratonu in seveda tudi nekdanji olimpijski prvak.

Približno dvesto kilometrov in 8800 višinskih metrov se mogoče ne sliši veliko, a ko k temu dodaš še alpsko podlago in gozdno podrast, je to precejšen zalogaj. Nabralo se bo kar nekaj deset ur na kolesu. Kot vsakokrat bo že prva etapa najtežja, saj nas bo povedla na višino 1900 metrov, kjer sneg ne skopni preko poletja. Druga etapa je malenkost blažja z višino pa zato bolj tehnično zahtevna, tretja spet preko gozdne meje, četrta pa vzpon na znani Planai.

Vsaka etapa bo imela tudi KOM nagrado, kar seveda pomeni, da med elito ne bo varčevanja z močmi. Imena, kot so Alban Lakata, Leonardo Paez, Jochen Kas ali Urs Huber, obetajo boj, ki bo vsekakor zelo napet. Tudi ženska imena obetajo enako: Sally Bigham, Alice Pirard in Hielke Elferink so garant za napete boje skozi štiri etape.

Lets bomo na štartu štirje Slovenci. Lenart Noč v kategoriji elite in Peter Vesel, Dejan Nemeček in Aleš Boben v kategoriji master elite. Nekateri bolj izkušeni in nekateri malo manj, bomo po najboljših močeh obdelali traso Alpen Tour Trophy in seveda v najkrajšem možnem času.

Jutri gre zares. Start ob desetih in tako do nedelje.

Se nadaljuje…

Sledite nam