9. septembra 2016

Pank kura izvaja zaključna dela na pank tracku. Ta je zelo podoben pumptracku. Otvoritev 22. septembra.

Priznamo, na mtb.si ne uspemo več slediti vsem gradnjam in otvoritvam pumptrackov po Sloveniji. In to je v bistvu super!

Oglasili so se fantje iz ŠKD Pank kura iz Dolenjskih toplic. Ker so panksi in ker imajo to tudi v imenu in logotipu … bo to pač pank track. Več razloži njihova medijska kura:

V ŠKD Pank Kura smo se odločili, da bomo imeli tudi v Dolenjskih Toplicah pump track.

Spomladi leta 2016 smo z Občino Dolenjske Toplice začeli z razgovori in iskanjem primernega prostora. V začetku avgusta pa smo z občino podpisali 5-letni najem zemljišča za izgradnjo in upravljanje pumptracka in dirt parka.

14 dni pred otvoritvijo Pank tracka dela potekajo po začrtanih fazah in predvidevamo, da bomo do otvoritve (22. september 2016 ob 17:00) uspešno izvedli vsa potrebna dela za zabavno in varno vožnjo po parku.

Po izrisu projekta (načrta) in posvetu z ekipo Fun Tracks smo začeli z deli na terenu, velikem 25 x 25 m. Izkop platoja ter izvedbo nasutij večjih kupov zemlje je izvedel bager. Vsa ostale izkope, transporte in vgradnjo zemljin in drenažnih peskov pa izvajamo ročno s korolami (ja vem, samokolnica 😛 ). Vse kupe zemljine sproti utrjujemo z vibro ploščami. Trenutno park že kar konkretno dobiva tretjo dimenzijo (bande in rolerji gredo v višine).

Super sodelujemo z Občino Dolenjske Toplice, ki nas podpira in pomaga z nasveti tako na idejah/projektih, kot tudi finančno. Del stroškov, nastalih pri gradnji parka, pa pokrivamo tudi s sponzorji in donatorji (trenutno iščemo tudi nove, ker niti nimamo čisto pokritega finančnega plana).

Sicer pa se dobivamo med tednom po 15. uri in gradimo park. Na gradbišču smo z lopatami v roki srečal, že vse od članov ŠKD Pank Kura, sosedov okoliških hiš, kolesarjev iz sosednjih občin, sponzorjev, pa do občinskih svetnikov. Hvala vsem!

Uradna otvoritev Pank tracka bo v četrtek, 22. septembra 2016, ob 17. uri. To bo tudi zadnje dejanje v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v Občini Dolenjske Toplice.

Vabljeni na otvoritev!

Sledila bo tudi ponovitev otvoritve čez vikend, ki pa bo dodatno kolesarsko obarvana in manj formalna. Več o tem pravočasno.

Nekaj o pank tracku na 13. strani občinskega glasila Vrelec

www.facebook.com/SKDPankKuraMTB

Sledite nam