30. novembra 2015

Zima trka na vrata, tekmovalci se ne dajo in vzdržujejo dirkaško formo za prihajajočo kolesarsko sezono. Sobotni ciklokros in nedeljska zimska liga.

Pravijo, da ni počitka. V soboto se je odvila druga dirka v ciklokrosu, gostitelj na vzhodu je bil kolesarski klub Tropovci, na jugu pa v organizaciji kluba Campetto prva dirka zimske lige v Kastavu.

CX Tropovci

Nova proga, nekaj sto metrov stran od klasične lokacije, je postregla s sončno kuliso in manj tekmovalci kot na otvoritveni dirki ciklokros sezone v Škofji Loki. Najhitreje je s progo opravil Primož Obal (Team Turbo Tropovci) pred Jernejem Stibiljem (Pici Bici) in Borutom Ramšakom (Ganesha Team). Med tekmovalci s ciklokros kolesi je zmago slavil Stibilj, ki je bil le sekundo pred Iztokom Kuretom (KD Alpe). Rezultati sobotne dirke.

XC Kastav

Ob dvanajsti uri in šestindvajset minut je bil start prve dirke v seriji Zimske lige Istre in Kvarnerja. 121 tekmovalcev in tekmovalk iz Hrvaške, Slovenije in Italije je pokazalo, da se bo tudi deveto sezono v Zimski ligi vozilo na polno. Zmagovalec prve dirke Gregor Sikošek  (Bike Republic) pred Jurico Galićem (Bike Akademija) in lanskim zmagovalcem Lige Janezom Dejakom (Energijateam.com). Rezultate si lahko ogledaš tukaj.

Uvodna fotografija cycling 24/7

Sledite nam