7. decembra 2014

Tolsta zimska avantura na skrajnem severu Evrope in trije domači kratki, to so mtb teme letošnjega bovškega filmskega festivala konec meseca.

Tudi osmi bovški festival filmov o naravi in športih v njej BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), ki ga bodo izvedli med 27. in 29. decembrom, gorskih kolesarjev ne bo pustil na cedilu. Pokukamo v spored:

Pripoved o Jacku Frostu (The Tale of Jack Frost) je film francoskega avtorja Damiena Artera, ki je pravzaprav zgodba o tem, kako je potekalo snemanje drugega filma o odpravi Nathalie Courtet na smučeh na Norkapp, pozimi. Artero jo je spremljal na tovornem tolstem kolesu z ljubkovalnim imenom Jack Frost.
Na sporedu v soboto 28. 12. ob 18. uri.
Napovednik je na dnu.

V sklopu kratkih domačih filmov, ki se začne istega dne ob 17. uri, pa bomo videli naslednje:

Škodljivci Maura Lainščka o malih nadobudnežih, ki želijo voziti endurota kot tata.
Warm Up in Up On The Hill, dva od treh letošnjih videov z Lindo Paluc v glavni in edini vlogi, ki sta bila nared za prijavo na festival. Ko-producent Mitja Kodrič, kamera in montaža Matej Gostinčar.
Nosunvalley ali Senčna dolina Janija in Jureta Klavore.

Vse tri smo že videli na mtb.si. A na velikem platnu Stergulčeve hiše v Bovcu je vedno drugače.

Kot zanimivost omenimo še, da je Kanadčanka Darcy Turenne, sicer znana kot gorska kolesarka, prisotna kot avtorica deskarskega filma Male stvari (Little Things), v treh večerih pa bo na platnu še marsikaj zanimivega za vsakogar, ki ga privlačijo aktivnosti v naravi, zlasti gorah. Naprimer domači smučarsko-deskarski Untouched dva tedna po premieri. Pa predavanja in tudi kakšna zabava.

Spored na boff.si

Vstopnice? 3 evre za sklop in 5 evrov za dan.

Na uvodni fotografiji Artero in Jack Frost, tolsto kolo garažnega proizvajalca Salamandre Cycles, ki je tudi tovorno kolo s podaljšanim zadnjim trikotnikom.

Sledite nam