22. februarja 2019

Na drugi, tudi deževni in ne preveč prijetni etapi, so se naši tekmovalci odrezali takole: Blaža peta, Rok petindvajseti, Peter drugi, Hrvat Marko pa prvi.

Včerajšnji prolog etapne dirke Afxentia je bil le uvod v današnjo prvo pravo resno etapo in tudi tokrat slovensko-hrvaška odprava ni razočarala! Po 5-kilometrskem nevtralnem štartu so se kolesarji soočili z 52 kilometri in 1820 višinskimi metri vzponov. In ne samo samo to, spopadli so se tudi z dežjem, točo in mrazom, saj se mokro zimsko vreme na Cipru nadaljuje.

Moški

Bartolomey Wawak (Polish National Team) svojo predsezonsko formo drži na visokem nivoju. Prejšnji teden je pokoril grški dirki na otoku Salamina in odnesel prgišče točk, enako namerava storiti tudi na Cipru. A tudi ostali so mu tesno za petami in naloga ne bo lahka. Ondrej Cink (KROSS Racing Team), ki je na cilj pripeljal kot drugi, in presenečenje dneva Andreas Miltiadis (Cyprus National Team) sta namreč za njim zaostala samo nekaj sekund.

Rok Naglič (Calcit Bike Team) je v teh vremenskih razmerah opravil dobro delo in na 25. mestu zaostal samo 5 minut. Za njim so zaostala tudi velika imena svetovnega krosa!

Ženske

Annika Langvad (Specialized Racing) je danes prva prevozila ciljno linijo, a Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) je bila tik za njo. To je bilo dirkanje v paru in namen je bil vzpostaviti njuno avtoriteto na dirki. Naslednji mesec se bo par odpravil na Cape Epic in današnja etapa je bila odlična predstava in priprava. Tretja je bila mala Sinna Frei (Ghost Factory Team), ki je odlično opravila z zadnjim vzponom.

Blaža Pintarič (Pintatim) je z zaostankom dobrih petih minut končala na petem mestu.

Veterani

Peter Vesel (UNI Team) se je za Bartom Brentjensom (CST Sandd Bafang) v kategoriji master 3 pripeljal na drugo mesto. Zaostal je štiri minute. Hrvat Marko Fržop (TopSportTeam) pa je v svoji kategoriji master 2 zasedel prvo mesto.

Kaj so povedali po etapi?

Rok: “Na klance mi je šlo super in zadovoljen sem s svojo formo. Jutrišnja etapa bi mi morala še bolje ležati in naredil bom vse, da izboljšam rezultat v skupni uvrstitvi. Današnje razmere so mi sicer pobrale nekaj moči, saj sem bolj ‘poletni tekmovalec’, a prav zato sem se toliko bolj zadovoljen z zaostankom.”

Peter: “Ah, storil sem taktično napako. Bil sem enostavno preveč družaben in svojih prednosti na vzponu nisem konsekventno izkoristil. Izkušeni Bart mi je nato na singli ušel z vida, se priključil skupini, jaz pa sem sam odbrcal do konca. Tega jutri ne bom ponovil!”

Naslednja etapa

Jutri tekmovalce čaka 66 kilometrov in 2000 višinskih metrov vzpoov. Vse v okolici mesta Lythrodontas v gorovju Macheras. Vremenska napoved pa tudi za jutri ne obeta spomladanskih razmer.

Vrstni redi 

Na naslovni fotografiji Annika in Anna. Par, ki bo krojil vrh tudi na prihajajočem ABSA Cape Epic. Foto organizator.

Preberi še:
Naši na Cipru dobro začeli

Sledite nam