ciklokros ilirska bistrica, matej krebelj
28. januarja 2022

Še dobro, da slovenski ciklokrosisti (še) ne nastopajo na najvišji ravni, sicer bi morali bolj pozorno načrtovati domači koledar. Tako pa je čisto vseeno, če sta zadnja dirka slovenskega pokala in svetovno prvenstvo na isti dan.

Po Dolenjskih Toplicah, Ljubljani, Ajdovščini in Novi Gorici se bo pokal Slovenije v ciklokrosu 2021/2022 to nedeljo zaključil v Ilirski Bistrici.

Dirka na novem prizorišču na Hribu svobode, parku tako rekoč sredi Ilirske Bistrice, bi morala že 14. novembra odpreti serijo, a so bile takrat razmere z virusi še bolj neugodne, zato so jo prireditelji iz GKD Borovci prestavili na konec serije. To bo že 4. ciklokros Ilirska Bistrica, pravijo. Pripravili so približno 1400 m dolg krog s približno 30 m višinske razlike.

Konkurenca?

Ta trenutek je prijavljenih 60 kolesark in kolesarjev, prijave so odprte do polnoči. Žal je konkurenca pri članih še šibkejša kot na državnem prvenstvu. Zagotovo pa bomo gledali še eno napeto dirko v kategorijah starejšimi in mlajših mladincev, pa tudi med amaterji in veterani.

Kar se tiče spopadov za naslove skupnih zmagovalcev, je najbolj očitem dvoboj med Gašperjem Štajnarjem in Vidom Murnom med mlajšimi mladinci. Ločita ju le dve točki. Pa Nejc in Ropar in Primož Obal med amaterji, aj sta pred finalom izenačena, če pa se pojavi še Matej Kravos, ki ima dve točki manj, pa bo sploh “kažin”.

Spored

  • 11.00 – dečki in delice do 15 let (20 min + 1 krog)
  • 11.45 – ženske, mladinci do 19 let (30 min + 1 krog)
  • 12.45 – moški nad 19 let (45 min + 1 krog)

Prijave, prijavljeni in razpis na prijavim.se

Dogodek na Facebooku

Pa svetovno prvenstvo?

Ta konec tedna poteka v Fayettevillu v državi Arkansas v ZDA. Že danes prvič štafeta, v soboto članice, mlajši člani in mladinke, v nedeljo pa člani, mlajše članice in mladinci.

Štafeta in elitni dirki bomo lahko kar lepo in udobno spremljali na Eurosportu 2. Štafeto danes od 19.25, elitni pa v soboto in nedeljo od 21.25 dalje.

Odlična Matejeva napoved prvenstva na runda.si …

… in vse drugo na uci.org in na strani prirediteljev www.cyclocrossfayettevillear2022.com

Preberi še

Članska prvaka v ciklokrosu Matic Kranjec Žagar in Tanja Žakelj

Sledite nam