Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
6. avgusta 2017

Iz deževne loterije odnesli največ, kar je bilo mogoče.

Po dnevih sončne pripeke je finale v spustu v Mont Sainte Anne potekal v oblačnem vremenu, zadnji tekmovalci na progi pa so vozili v močnem nalivu. Med njimi sta bila tudi Uniorjeva tekmovalca Jure Žabjek in Rudy Cabirou, ki sta dosegla slabše uvrstitve, a ohranila visoka položaja v seštevku pokala. Najboljši tekmovalec slovenske ekipe je bil tako Taylor Vernon, ki je dosegel 21. mesto – s tem tudi svojo najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Razplet predzadnje dirke letošnjega svetovnega pokala v spustu je krojilo vreme, bolj natančno nevihta, ki se je napovedovala že od srede tedna, nato pa z največjo močjo “udarila” ravno v času finalnih voženj.


Jure Žabjek

“Žrtvi” slabega vremena sta bila tudi Jure Žabjek in Rudy Cabirou, slednji je imel še težavo z defektom – zadnji plašč mu je dobesedno snelo z obroča. Tekmovalci, ki so bili na progi prej, so tako veliko pridobili, med njimi je bil tudi Uniorjev Taylor Vernon, ki je dosegel 21. mesto. To je za Valižana najboljša uvrstitev v članski konkurenci v svetovnem pokalu! Taylor s svojo vožnjo sicer ni bil najbolj zadovoljen, vendar je dosegel soliden čas v težkih razmerah in se lahko zasluženo veseli uspeha.

Galerija dirkaškega vikenda ekipe UTT


Mont Sainte Anne – kolesarski park in smučišče severno od Quebeca – je klasično prizorišče, najboljši gorski kolesarji tukaj dirkajo že 27. leto zapored. Leta 2019 bo v MSA že tretjič potekalo tudi svetovno prvenstvo. Spust je zahteven zaradi kombinacije visokih hitrosti in veliko kamenja, zato velja ta proga za eno najbolj zahtevnih za opremo.


Rudy Cabirou

Slovenski navijači so seveda najbolj pričakovali vožnjo Jureta Žabjeka, ki je vozil takoj po prekinitvi in vključitvi v prenos v živo, ko so bile linije povsem mokre. Jure je naredil največ, kar je lahko, in v vožnji enostavno užival. Dosegel je 41. mesto in kar je najpomembnejše – ohranil je 14. mesto v seštevku svetovnega pokala. V dvajseterici je še vedno tudi Rudy, kar pomeni, da imata oba že zagotovljen finale na zadnji dirki v Val di Sole.

Na naslovni fotografiji Taylor Vernon. Vse fotografije Keith Valentine

Preberi še:
MSA: V finalu spusta šov Aarona Gwina!

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam