Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
27. novembra 2014

V sezoni 2014 so se okrepili mladinski programi v nekaterih klubih, prireditelji pa so se uspešno borili na svojih razmočenih progah.

Sezona 2014 v ligi b4x, ki je letos združevala sedem preizkušenj na petih prireditvah in štirih prizoriščih, se je zaključila v oktobru. BMX, dvoboj, 4kros. Vsi vrstni redi in končne lestvice so tukaj.

Nedavno so iz štaba lige b4x (domače pisarne Shannona Burnetta, v Celju živečega Američana, ki se strastno trudi v Sloveniji obuditi strast do tovrstnih kolesarskih tekmovanj) razposlali povzetek sezone. Takole gre:

Ena izmed najbolj pomembnih pridobitev sezone 2014 je razširitev mladinskih programov v številnih klubih: KD Rajd (Ljubljana), KD Lignit (Šaleška dolina) in seveda Črn trn Juniors (Ajdovščina). Nekaj potencialnih novosti se je razvijalo tudi v severovzhodni regiji države, ki jih je vredno spremljati v naslednjih dveh letih. In da ne pozabimo omeniti, v okviru športa “bmx dirt jump” je bilo letos 5 ali 6 odličnih dogodkov, nadaljeval pa se je tudi razvoj serije SloEnduro.

Letos je 4x proga v Ajdovščini pridobila uraden status (kar bo vplivalo na slovensko vlogo v oblikovanju prihodnosti evropskega 4x športa). Razširila se je tudi bmx serija AUT-SLO-HUN (ki se sedaj imenuje serija Alpe-Adria in vključuje tudi Italijo). Trenutno pa potekajo tudi pogovori med vodilnimi člani slovenskega bmx/4x-a o tem, da bi enega ali več tekmovalcev pripravili za nastop v bmx-u na olimpijskih igrah leta 2020.

Letos so se mnogi upravitelji prog borili z vremenom, saj smo imeli v avgustu in septembru skoraj 6 tednov neprestanega dežja. Zaslužijo si en velik aplavz, saj jim je uspelo kljub težkim izzivom narediti najboljše, kar je bilo možno … in točno takšen stroj zagotavlja rast in razvoj.

V času prihajajoče zime bodo voditelji prog načrtovali sezono 2015. Če imate kakršnekoli ideje, predloge ali celo kritike, prosimo, kontaktirajte voditelja vaše proge in mu to sporočite. Seznam tekem lige b4x za sezono 2015 lahko pričakujete v februarju.

V imenu vseh voditeljev prog po Sloveniji in njihovih ekip, hvala … Pripravimo se za naslednje leto!!

Lp,

tvoja B4X Liga

b4x.si
www.facebook.com/slo.b4x

Uvodna fotografija je s prve letošnje dirke lige b4x na Črnem trnu v Ajdovščini, foto Vanja Kodermac

Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam