z biči po čiči
29. septembra 2021

46, 28 ali družinskih 9 km po manj znanih koncih pod Slavnikom. Moči združujeta dve občini ter trije prireditelji.

Čičarija je kraška pokrajina, ki se od Kozine vleče vse do Reke. Najvišji vrh je gorskim kolesarjem dobro znani Slavnik, razen Slavniškega pogorja pa resnici na ljubo kolesarji Čičarijo preslabo poznamo. Morda jo tržaški celo bolje kot slovenski, ko ga imajo pa pri roki in bližje mestu najdejo komaj kaj pravih hribov.

Vsaj delček bodo naslednjo soboto, 9. oktobra, bolje spoznali udeleženci prvega maratona Z biči po Čiči. Start bo v Hrušici pri Podgradu ob glavni prometni povezavi skozi Čičarijo, cesti Kozina – Starod. Trase pa tri: najdaljša 46-kilometrska z blizu 1000 “višinci” in krajša 28-kilometrska s 400 v.m. manj vzpenjanja, pa še družinska vodena tura na 9 km.

Trase so naštrikane na jug od Hrušice, dolga pa še na zahod v smeri Slavnika. Kar se tehnične zahtevnosti tiče, trasa ni ravno enduro, s kolesom za makadame se je pa tudi ni za lotiti, nam je potrdil Robi Jenko, ki tudi sodeluje pri organizaciji z ilirskobistriške strani. Poleg makadamov je kar nekaj slabših kolovozov in zoprnih strmin, da vam tudi s konkretnimi plašči in prenosi ne bo nerodno česa prehoditi, kot so prireditelji zapisali v opisu.

Prireditelj je Tenis klub Hrušica, a naj vas ime ne zavede, saj združuje lokalne športne zanesenjake in številnih športov. Hrušica spada pod občino Ilirska Bistrica, trasa pa vodi tudi po občini Hrpelje-Kozina. Dogodek sta podprli obe občini, poleg teh pa bodo v roke pljunili tako prireditelji maratona MTB Slavnik (ki mu je žal že dve leti zapored ponagajal Covid-19) kot prireditelji Kolesarskega vikenda v Ilirski Bistrici.

Z biči po Čiči na Facebooku

Preberi še

Sledite nam