12. julija 2014

Gorskokolesarski festival Black hole bike fest se v Mežiški dolini na Koroškem začne v petek 18. julija in bo segal čez dva vikenda, do nedelje 27. julija.

Gorskokolesarski festival Black hole bike fest se v Mežiški dolini na Koroškem začne v petek 18. julija in bo segal čez dva vikenda, do nedelje 27. julija.

Prvi konec tedna je težišče dogajanja na Jamnici nad Prevaljami, kjer se okoli ekohotela Koroš razvija omrežje gorskokolesarskih stezic. Poleg kolesarjenja po označenih poteh, turic in preizkušanja opreme bo tam poudarek na zvrsti enduro ter na tekmovanjih na tovrstnih kolesih s petkovim večernim prologom na Ravnah, sobotnimi hitrostnimi preizkušnjami pete dirke serije SloEnduro in orientacijsko tekmo ter z nedeljsko dodatno etapo v podzemlju Pece in neuradnim državnim prvenstvom v disciplini “pit stop enduro“.

Ves teden se bodo po dolini vršile različne dejavnosti, delavnice, predstavitve in ture, tudi za najmlajše in za kolesarke, pa večerna druženja, preden napoči drugi festivalski vikend s središčem v Podpeci. V petek bodo po vzponu na Žično v Črni podelili štartne številke in si na platnu ogledali filmsko uspešnico letošnjega poletja, novi kanadski film Radikalna družba (Rad Company). V soboto 26. bo na vrsti zdaj že razvpiti maraton Črna lukna, ki z obema trasama (31 in 50 km) vodi tudi skozi opuščene rudniške rove, štart je ob 10. uri.

Black hole bike fest 2014: Podroben spored

{loadposition inside}
Udeležba na festivalu je brezplačna, ob podpori pokrovitelja Garmin so brezplačne tudi vodene ture, plačilo štartnine je potrebno le za udeležbo na tekmovanjih.

Za maraton je možna še prijava na dan tekmovanja, za enduro pa do 17.7. na strani prijavim.se.

Podroben spored, informacije o turah, tekmovanjih in namestitvah najdeš na spletni strani festivala www.blackhole-bikefest.com

Vse s festivalom povezane objave na mtb.si najdeš pod značko black hole bike fest.

Še smerokaz za BHBF na facebooku
– stran www.facebook.com/blackholebikefest
fb dogodek za Black Hole enduro
fb dogodek za maraton Črna lukna

Pokrovitelji
Glavni pokrovitelj festivala je Proloco trade z znamko Scott, drugi pokrovitelji pa Podzemlje Pece, pokrovitelj Black hole endura Tovarna akumulatorskih baterij TAB, pokrovitelj maratona Črna lukna Factory Store, pokrovitelj vodenih tur Garmin; drugi pokrovitelji: prevaljska kolesarska trgovina Enduro, Metal Ravne, Rodeo Team z očali Cébé, Red Bull ter medijska partnerja Val 202 in mtb.si.

Na uvodni fotografiji testni jezdec Janč na trasi podzemne etape endura. Še zdaleč ne bomo kolesarili le pod zemljo, bomo pa tudi! Foto Miha Kolar.

Sledite nam