31. maja 2022

Film o kolesarjenju Ignaca Bakšeta ob slovenski meji po marčevski predpremieri zdaj z dvema premierama v naslednjih dveh vikendih v Krškem in Novem mestu.

Marca smo bili na predprimeri filma Contour Slovenija na Šentjerneju. Reportaža s premiere: “Slavc” Ignac Bakše in Contour Slovenija – krog ob robu kokoške

Film o kolesarjenju ob mejah naše kokoške – po cestah in “cestah” najbližje meji, za kar je bilo najprimernejše kolo za makadame – bo v juniju dočakal dve premieri:

“S tem želimo pokriti okolici obeh ‘glavnih’ pobudnikov za nastanek projekta. Režiser Rok prihaja iz posavskih koncev, jaz pa sem itak klasičen Dolenjc,” pravi Ignac.

In še: “Po vsaki projekciji bomo imeli kratek pogovor z ustvarjalci projekta. Planiramo nekako tako, da bomo v Krškem izpostavili kak vidik več o kulturni plati projekta, torej o samem filmu in o tem, kako se tak dokumentarni film sploh posname. Tukaj bosta imel več besede režiser in producent. V Novem mestu pa bi šli bolj v smer kolesarskega izziva, kako se pripraviti na tak podvig, kako se je delala trasa, itd …”

“S tem se zadeva na nek način tudi uradno zaključuje oz. se projekt premika v naslednjo fazo. To pa je sedaj faza projekcij in distribucije filma. V tej fazi bomo film prikazali v kinodvoranah po Sloveniji in ga prijavili tudi na več filmskih festivalov drugod,” zaključi Slavc, kot ga kličejo prijatelji.

Vabilo na premieri najdeš tudi na contourslovenia.com

contour slovenia, ignac bakše

Glavni akter Ignac Bakše – Slavc je z občasnimi spremljevalci okoli Slovenije kolesaril lani (startal je natanko leto dni in dan pred premiero v Novem mestu!). 1.585 km dolga pot z 29.500 višinskimi metri mu je vzela devet dni. Vodila je čez 80 občin in 10 regij.

Posavci, Dolenjci in še kdo – vabljeni na premieri!

Pa vstavimo še enkrat napovednik

Preberi še

“Slavc” Ignac Bakše in Contour Slovenija – krog ob robu kokoške

Sledite nam