Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
29. marca 2012

V četrti etapi še enkrat Sauser in Stander, zamenjava na drugem in tretjem mestu razvrstitve. GT Croatia danes z veliko prednostjo pred Katalenićem in edinim preostalim Slovencem Rokom, v razvrstitvi slednja še vedno višje.

Današnja četrta etapa dirke Cape Epic v Južni Afriki je merila 105 km z 2600 v.m. vzponov. Dobila sta jo – le kdo – nosilca majic vodilne ekipe, Christoph Sauser in Burry Stander. Za njima sta bili zopet domača ekipa 360life in nemško-švicarska Multivan Merida, ki sta se danes tudi prebili na drugo in tretje mesto skupne razvrstitve. Če je skupno prvo mesto bolj ali manj oddano, pa se lahko v zadnjih treh etapah še vname boj za stopničke. Drugo- in tretjeuvrščeno ekipo ločita dve minutki, blizu sta še dve ekipi.

Od preostalih dveh ekip s kolesarji iz Slovenije in Hrvaške je bila danes hitrejša GT Croatia, celo na 95. mestu absolutno. 40 minut za njima sta bila v cilju Jastrebarsko – Protea Jaska z našim Mitjem Rokom. V skupni razvrstitvi sta pridobili obe ekipi. V razvrstitvi kategorije ju loči 15 mest v korist Katalenića in Roka, v času pa dobre pol ure. Ob današnjem razmerju se kaj hitro zgodi, da bomo dočakali dvoboj hrvaške in hrvaško-slovenske ekipe.

Tomislav Katalenić je danes na svoji facebook strani pokazal, da z Mitjem morda le nista sanjska ekipa, saj je zapisal, da je bil njegov povprečen srčni utrik v današnji etapi 134 udarcev na minuto in da je (nežno prevedeno) zelo nezadovoljen, da ne more kolesariti hitreje.

Za Miljkovića in Ružića iz GT Croatia so na biciklizam.hr ugotovili, da sta nekoliko “samozatajna”, ne izpostavljata se ravno z informacijami o svojem nastopu, zato jima je težje slediti. Zato ju je bilo včeraj še bolj zabavno videti v videu o slovensko-hrvaških odnosih.

Kljub uživanju je bil zopet kar hiter “solo jezdec” Uroš Breški, neumorni kavalir stare šole Peter Vesel pa je bil s partnerico Michelo Benzoni v cilju dobre tri ure za najhitrejšimi.

Breški poroča: “Še en dan, speljan nekako po planu. Najprej sva z Leom dve uri in pol samo prehitevala. Potem sva se nekje na dveh tretjinah etape ločila. On je nadaljeval počasneje, jaz pa sem malo pospešil. Na žalost sem potem
ostal skoraj sam in sem se moral boriti z močnim vetrom v trebuh. Še sreča, da smo mi na Vipavskem tega vajeni! Zdaj so pogledi bolj obrnjeni v jutrišnjo preizkušnjo, ko gremo v meni najlepši del – Oak Valley. Ravnokar je pričelo deževati, tako da zna biti jutri še veselo!”

Petkova peta etapa bo dolga 199 km z višinsko razliko 2350 m. Vodila bo od Caledona do novega tabora v Oak Valleyu. Skupno je do nedeljskega zadnjega prečkanja ciljne črte preostalim približno 500 dvojicam (od začetkih nekaj več kot 600 dvojic) ostalo še 268 km.

Vrstni red četrte etape – absolutno (v kategoriji)
1. (1.) 36one-Songo-Specialized – Christoph Sauser (Švi)/Burry Stander (JAR) 4;42:29
2. (2.) 360life – Kevin Evans/David George (JAR) +0:44
3. (3.) Multivan Merida Biking – Hannes Genze (Nem)/Andreas Kugler (Švi) +2;41

95. (70.) GT Croatia – Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić (Hrv) +1;28:31
126. (92.) Jastrebarsko – Protea Jaska – Tomislav Katalenić (Hrv)/Mitja Rok (Slo) +2;06:18
141. (101.) GT Croatia – Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić (Hrv) +2;11:10
– (-) Uroš Breški (Slo) +1;42:53
– (-) Luka Sopić (Hrv) +2;52:00
– (-) Peter Vesel (Slo) +3;12:43

Razvrstitev po četrti etapi – absolutno (v kategoriji)
1. (1.) 36one-Songo-Specialized 20;20:03
2. (2.) 360life +35:01
3. (3.) Multivan Merida Biking +35:28

126. (87.) Jastrebarsko – Protea Jaska +7;50:22
144. (102.) GT Croatia +8;23:11

Na uvodni fotografiji vodilna v razvrstitvi mešanih dvojic, Arianne in Eric Kleinhans (Contego 28E), ob prečkanju pogorišča med današnjo etapo. Foto Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS
Pokrovitelji

ekipe Rädisch ekipe Rasta
 
 
 
 
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam