29. aprila 2019

Prva in druga dirka letošnjega pokala, ki je močno priljubljen tudi pri slovenskih tekmovalcih, sta se odvijali v bližini Palmanove.

Prva in druga dirka letošnjega pokala, ki je močno priljubljen tudi pri slovenskih tekmovalcih, sta se odvijali v bližini Palmanove, gostitelj pa je bil domači 48erre BMX Team. Na startu ene najlepših prog pokala Alpe-Adria je bilo več kot 150 tekmovalcev in tekmovalk. 

Če komu proga ni predstavljala izziva, mu ga je zagotovo vreme. Najprej je dež na kratko zmotil sobotno dirko, v nedeljo pa se mu je pridružil še veter.

V Rivignanu, ki je dirka pokala, kamor pride največ domačih tekmovalcev in je tako konurenca še močnejša, so se zelo dobro odrezali tudi slovenski tekmovalci iz klubov BSX Racing Team Maribor, KK Črn trn, Rajd Ljubljana in TBP Lenart. Popoln vikendaški izkupiček je uspel članoma ljubljanskega in ajdovskega kluba.

Sobota

Prvi dan tekmovanja je bilo vreme sončno, le pri 2. in 3. motu jo je s krajšo nevihto nekoliko zagodlo vreme. Proga, kot je v Rivignanu običaj, je bila pripravljena vrhunsko in vsi tekmovalci so imeli zelo dobre pogoje.

Cruiser 29: Kategorija je bila skoraj slovensko obarva, Zmaga Janija Volka (KK Črn trn), drugo mesto za Jerneja Gruberja, tretje Patrika Kocmuta in četrto Jakoba Ilijevca (vsi BSX Racing Team Maribor).

Cruiser 30+: Marco Gaule (ASD Ciclomania Racing) je bil najhitrejši v vseh motih in v finalu. Za drugo in tretje mesto pa sta se pomerila Kristjan Kocmut in Gregor Palčnik (oba BSX Racing Team Maribor). Kristjan je bil drugi, Gregor, ki je nastopil prvič po poškodbi pa je osvojil tretje mesto.

Do 8. let: Prvo mesto je osvojil Edoardo Disaro (Panther Boys Padova), drugo mesto je pripadlo Tinetu Gostenčniku, Max Sliško je osvojil 6. mesto (BSX Racing Team Maribor), Vito Plahuta (KK Črn trn) pa je bil dvanajsti.

Kategorija 9 in 10 let: Prvi mesti v Slovenijo, tretje k gostiteljem. Jošt Ložar (Rajd Ljubljana) prvo mesto, Mak Breznik Falk (BSX Racing Team) drugo, Valentino Montesel (48erre BMX Team Rivignano) pa tretje.

Ostali slovenski tekmovalci v kategoriji pa so zasedli – 6. mesto Žan Kogler, 7. mesto Mihael Gabor Perić (oba BSX Racing Team Maribor), 8. mesto Tine Dovžak, 14. mesto Anže Rovtar (oba KK Črn trn). V motih so svoje nastope zaključili Lenart Sever (KK Črn trn), Mila Lampič (Rajd Ljubljana), Pia Palčnik in Rok Regent (oba BSX Racing Team Maribor).

11 in 12 let: Zmaga v Avstrijo k Valentinu Wagnerju (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), drugi in tretje mesto pa v Italijo. Drugi je bil Thomas Ligabo (BMX Libertas Lupatotina), tretji pa Elia Pellizza (Panther Boys Padova). Val Trinle Lampič (Rajd Ljubljana) je bil 12., Maxim Jazbar (KK Črn trn) mesto za njim, Gaj Palčnik pa je osvojil 16. mesto. Oskar Ilijavec (BSX Racing Team Maribor) je ostal v predtekmovanju.

13 in 14 let: Prvo mesto Filippo Tezza (ASD Ciclomania Racing). Najboljši slovenski tekmvalec je bil na Tim Rovtar (KK Črn trn) na četrtem mestu. Mesto za njim se je uvrstil Nik Golob (TBP Lenart). 10 mesto je pripadlo Maticu Sitarju (Rajd Ljubljana), 16. pa njegovemu klubskemu sotekmovalcu Nejcu Hericu.

15 in 16 let: Zmaga zopet k našim zahodnim sosedom, prvo mesto je osvojil Ricardo Rizzardi (BMX Libertas Lupatatina). Edini slovenski predstavnik je bil Gaj Gorza (TBP Lenart), ki je osvojil tretje mesto.

17+: Prvo mesto je osvojil Francesco Annechini (ASD Ciclomania Racing), Tilen Frank je bil tretji, Peter Caf pa je osvojil 6. mesto (oba BSX Racing Team Maribor).

Kategorija PRO: Tokrat brez slovenskih predstavnikov in italijanski in hkrati klubski troboj. Zmaga Mattiu Boniniju, drugo mesto Nicolu Boniniju in tretje Andrei Annechiniju (vsi ASD Ciclomania Racing).

Nedelja

Tudi v nedeljo tekmovalcem vreme ni bilo najbolj naklonjeno, a dirka je potekala po ustaljenem ritmu, le pri kategoriji 9 in 10-letnikov so morali ponavljati eno polfinalno vožnjo. Zaradi tega se je dirka nekoliko zavlekla, a ne pretirano. Rahel dež ni motil nikogar, nadležen je bil le veter, ki je tekmovalcem največ težav povzročal na tretji ravnini, tako imenovani ritem sekciji.

Cruiser: Tokrat združena kategorija 29 in 30+, zmaga pa v roke Janiju Volku. Tretje mesto je osvojil Jernej Gruber, četrto Kristjan, peto pa Patrik Kocmut.

Do 8 let: Edoardo Disaro je bil nepremagljiv tudi v nedeljo. Tine Gostenčnik je bil tokrat tretji, Max Sliško peti, Ožbej Golja (KK Črn trn) je osvojil sedmo mesto, Vito Plahuta je bil deseti.

9 in 10 let: Stopničke so bile rezervirane za slovenske tekmovalce. Za zmago sta se do ciljne črte borila Mak Breznik Falk in Jošt Ložar. Na koncu je slavil Jošt. Tretje mesto je pripadlo Niku Preku (KKČrn trn). V finalu je bil na osmo mesto uvrščen Mihael Gabor Perić. Ostali slovenski tekmovalci so se uvrstili v naslednjem vrstnem redu – Anže Rovtar deseti, Žan Kogler mesto za njim, Rok Regent dvanajsti, Mila Lampič 16., Tine Dovžak pa je po dobrem sobotnem nastopu, nedeljskega končal v motih.

11 in 12 let: Valentin Wagner je slavil še drugič, Maxim Jazbar pa je v finalu zasedel odlično 5. mesto. Val Trinle Lampič je bil deseti.

13 in 14 let: Druga zmaga za Filippa Tezzo, drugo mesto za Tima Rovtarja in tretje za Nika Goloba. Matic Sitar je v finalu osvojl 7. mesto, Nejc Heric je bil šestnajsti.

15 in 16 let: Zmaga za Gaja Gorzo, ki je bil tudi tokrat edini slovenski tekmovalec v močni “italijansko-avstrijski” kategoriji.

Kategorija 17+: Še ena zmaga v dirkaškem vikendu za Annechinija, Tilen Frank je osvojil drugo, Peter Caf pa 7. mesto.

Kategorija PRO: Zopet troboj istih akterjev kot v soboto, le daj se je premešal vrstni red. Prvo mesto Nicolo Bonini, drugo Andrea Annechini in tretje Mattia Bonini.

Vrstni redi kmalu na bmx-alpe-adria.eu 

Tretja in četrta dirka pokala bosta 11. in 12. maja v Mariboru, ki bo dirko Alpe-Adria gostil že sedmo leto zapored!

Sledite nam