8. septembra 2016

Mariborski gorski kolesarji, uporabniki pohorskega bike parka, so se naveličali po njihovo neodgovornih upravljalcev, zato so včeraj protestno kolesarili po Mariboru.

Mariborski gorski kolesarji, uporabniki pohorskega bike parka, so se naveličali po njihovo neodgovornih upravljalcev, zato so včeraj protestno kolesarili po Mariboru. Namen: opozoriti javnost in odgovorne o trenutnih razmerah v mestu in na Pohorju ter gorskokolesarskem parku Bike park Pohorje.

Pred Mestno občino Maribor (MOM) se jih sicer ni zbrala kakšna huda masa, le petnajst. A mediji so jim prisluhnili in namen je bil dosežen.

Skupina, ki se je imenovala preprosto “MTB community”, gorskokolesarska skupnost, je zapisala naslednje točke:

1. Upravljanje bike parka se ne zaupa Marpromu, saj se je izkazal kot neodgovoren, nevesten in nesposoben upravitelj, ki je kolesarje zavestno izpostavljal v življenjsko nevarnost!

2. Za upravljanje bike parka se mora razpisati javni razpis.

3. Podeliti se mora dolgoletna pogodba za upravljanje bike parka (15 let kot za vse ostalo).

4. MOM mora prisluhniti zasebnim investitorjem, ki bodo v park vložili tudi svoj kapital in ga ne bodo vodili le z občinskim proračunom!

5. Do sedaj je MOM ukradla že 2 sezoni, trenutni upravitelji pa prodajajo karte za nevzdrževano in smrtno nevarno progo, ki so jo začeli sanirati šele po pritisku uporabnikov prek socialnega omrežja!

6. Kolesarski turizem naj postane ena izmed vodilnih tem pri nas. Okoli tega se lahko širijo tudi suplementarne dejavnosti: trgovina, servis, turizem, gostinstvo, nočno zivljenje itd. S kvalitetno kolesrsko ponudbo bi privabili tujce iz vse Evrope.

7. Veljake in oblast želimo opozoriti, da je potrebno spremeniti zakonodajo glede kolesarjenja v naravi, saj to močno ovira naš razvoj in razvoj po državi.

P.S. MTB community nismo društvo ali klub, smo uporabniki parka, gorski kolesarji, ki imajo te žalosti na Pohorju vrh glav. MTB community pričakujemo odločno ukrepanje in odgovorno ravnanje z javno lastnino ter prihodnostjo mesta in Pohorja.

Poročali so:
www.vecer.com
maribor24.si

Uvodna fotografija: MTB community

Sledite nam