17. aprila 2011

Na noro hitri progi nad Avčami je prvi spust Pokala Slovenije spet dobil Markus Pekoll pred Nejcem Rutarjem, tretji Boris Tetzlaff.

Avstrijec Markus Pekoll je drugo leto zapored zmagovalec moške članske kategorije na prvi dirki v spustu za Pokal Slovenije v Avčah. Tako kot lani je bil Nejc Rutar drugi in najboljši Slovenec. Enako je bilo tudi v polfinalu, tako da Nejc, lanski zmagovalec v skupni razvrstitvi, tudi letošnji pokal začenja z maksimalnim izkupičkom 300 točk. Tretji je bil še en Avstrijec Boris Tetzlaff, prejšnji teden drugi najhitrejši za Cestnikom v Trbovljah.

Še dva domača, severnoprimorska kolesarja sta z odličnima nastopoma zaokrožila prvo petrico: Tadej Humar je bil 4., 5. pa Kristjan Medvešček, ki je začenja svojo prvo člansko sezono in prvo resno v spustu, saj je bil doslej specialist za 4kros.

Pri ženskah je bila lanski pokalni prvakinji Zarji Černilogar kos le avstrijska zvezdnica Petra Bernhard, lani 5. na svetovnem pokalu v Mariboru.

Omenimo še zmago Petra Mlinarja v močni mladinski konkurenci pred Slovakom Knapcem in Avstrijcem Trummerjem. Vse vrstne rede najdete v PDF.

In seveda, prvič je bil objavljen najboljši klub dneva – to je bil KK Črn trn.

Hitra proga je žal nekaterim ustavila ali končala sezono. Po mirni soboti so se danes hudi padci začeli že med jutranjim treningom in se nadaljevali skoraj do konca finala, ko je bila dirka ustavljena zaradi padca Andraža Jeršina, še enkrat sta morala na štart Tadej Humar in Miha Halzer. Poročila o Jeršinovih poškodbah še ni. Ramenske vezi si je strgal domači mladinec Andrej  Markič, koleno pa sveži veteran Rok Podbevšek, šempetersko bolnišnico je spoznal še eden od gostov iz Avstrije.

V ponedeljek objavimo še fotogalerijo in video z izjavami najboljših ter lestvice pokala.

Vrstni red finala – moški elite
1. Markus Pekoll (Avt, MS-Evil Racing) 3:29,10
2. Nejc Rutar (Slo, Orbea Geax/Unior Tools Team) +1,55
3. Boris Tetzlaff (Avt, RC Alpine Commencal) +3,76
4. Tadej Humar (Slo, ŠKTD Avče) +4,92
5. Kristjan Medvešček (Slo, KK Črn trn) +7,01
6. Žiga Pandur (Slo, KD Rajd Trek/Unior Tools Team) +7,19
7. Miran Vauh (Slo, KK Črn trn) +7,21
8. Jan Cestnik (Slo, MTB Trbovlje/Specialized) +8,31
9. Manuel Gruber (Avt, RC Alpine Commencal) +8,65
10. Blaž Hölcl (Slo, Enduro Maxxis Sram) +9,57

Vsi vrstni redi (finale in polfinale) v PDF

Na naslovni fotografiji Nejc Rutar, foto Marko Obid/two4six.net

Sledite nam