19. oktobra 2017

Še ena zmaga dvojca Rodriguez – Vesel in še eno tretje mesto Poberaia in Breškija. In to na zelo zahtevni etapi!

Brasil Ride se preveša v drugo polovico. Včeraj je bila težka, zelo težka etapa. Čeprav je bila dolga 90 kilometrov, je bilo potrebno premagati 2712 višinskih metrov vzponov.

V kategoriji open je zmago z 11 sekundami prednosti osvojila naveza Michele Casagrande in Fabian Rabensteiner ter se z zmago zopet zavihtela na mesto vodilnih. Sedaj imata 10 sekund prednosti pred Henriquem Avancinijem in Jirijem Novakom.

Med masterji sta tretjo zmago zabeležila Bart Brentjens in Abraao Azavedo ter si pred Ondrejem Fojtikom in Robertom Novotnyjem v skupnem seštevku privozila deset minut prednosti. Zopet odlična tretja sta bila Uroš Breški in Cristian Poberai (Team Sportful Djak). Na tretjem mestu sta tudi v skupnem seštevku!


Brazilska panorama. Foto Nataša Vesel.

Kategorija grand master je bila še enkrat v domeni argentinsko-slovenske naveze Pablo Rodriguez in Peter Vesel (Orphans Africa MTB Team Cube). Sedaj imata v skupni razvrstitvi pred drugouvrščenim parom Navarro – Wilkins že uro in 40 minut prednosti!

Med dekleti sta Raiza Goulao in Margot Moschetti še povečali prednost pred Ivonne Kraft in Naimo Madlen Diesner.

Danes je na vrsti 130 kilometrov dolga etapa. Na njej pa bo potrebno prevoziti 1974 višinskih metrov vzponov. 

{loadposition inside}

Uroš poroča: “Če bi hotel biti dolgočasen, bi lahko rekel spet ena težka etapa. Sicer sva celo odpeljala v lepem ritmu in na koncu spet zasedla tretje mesto. Prvih 45 kilometrov sva se držala v bližini prvih master dvojic, potem so se nam odpeljali, midva pa sva v svojem ritmu spravila etapo pod streho. Jutri se vračamo spet na morje … sliši se lepo!”

Peter pravi: “Nekaj čez 6 ur. Pestro, veliko prehodov čez vodo. Zelo strm klanec. Dolg. Več ali manj za prehoditi. Skratka, težja etapa kot sem jo pričakoval. S Pablom sva kar uboga, ampak popoldan, ko je pomembno, oživiva. Jutri pridemo do pravega interneta.”

Uroša in Cristiana (Team Sportful Djak) podpirajo:

Petru zaupajo:

Naslovna fotografija organizator

Preberi še:
Brasil Ride: Peter in Pablo meljeta naprej!
Brasil Ride: Eno prvo in eno četrto mesto!
Brasil Ride: Na prologu zmaga Vesela in Rodrigueza
Letošnji Brasil Ride tudi s Slovencema

Sledite nam