22. julija 2016

Zopet hitra in dinamična etapa. Slovensko-nemški dvojec suvereno, boj za zmago pri nekaterih kategorijah že skoraj odločen.

Šesta etapa zopet v znamenju Vesela in Damma pri grand masterjih, boj v nekaterih kategorijah skoraj odločen, pri moških pa smo dočakali še en zmagovalni par – Tonny Longo in Johnny Cattaneo.

Kljub dobrim 88 kilometrom in 2364 višincev med Mezzano in Trentom je bila etapa nadpovprečno hitra, saj je vodilna dvojica do cilja pripeljala s povprečno hitrostjo 24,9 kilometra na uro!

Moški

Včerajšnji padec Kristiana Hyneka je bil prehud, da bi danes z Albanom Lakato nadaljevala z dirko. Kristian ima namreč zlomljeno ključnico in zaostanek devetih minut na kraljevi etapi in to padcu v 55. kilometru navkljub je bil pravo herojsko dejanje. Današnja etapa pa je bila v domeni dvojca Willier Force 1 (Cattaneo – Longo), ki je vodilna Pernsteinerja in Geismayra prehitel za 2 minuti in 41 sekund, na tretje mesto se je uvrstil dvojec Kaufmann – Käß. V skupni razvrstitvi ima ekipa Centurion Vaude 2 15 minut in 16 sekund prednosti pred ekipo BULLS (Karl Platt in Urs Huber), ki je danes končala na četrtem mestu.


Centurion Vaude 1 in Centurion Vaude 2. Oziroma drugo in tretje uvrščeni par 6. etape dirke Bike Transalp.

Ženske

Pri damah zmaga Sarah Reiners in Camelie Trommer, skoraj tri minute in pol pred Melanie Alexander in Sabino Compassi. Na tretje mesto sta se uvrstili Lorenza Menapace in Ann Elizabeth Simpson. Skupni vrstni red je enak. Nemki vodita pred Švicarkama za 12 minut in pol, Italijanki na tretjem mestu pa zaostajata dobrih 26 minut.


Nepopisna gneča na startu.

Mešani pari in masterji

Pri mešanih parih zopet prevlada Sally Bigham in Bena Thomasa, ki sta se dodobra utrdila v vodstvu in imata ped drugouvrščenim parom Saschom Schwindlingom in Silke Urlich skoraj 23 minut prednosti.

Massimo Debertolis in Andreas Laner (Willier Force 2) pa suvereno med masterji. Zopet z etapno zmago in skupno prednostjo skoraj 40 minut pred drugouvrščenim parom Dax Jaikel – Frederico Ramirez (Sevencard – Lacoinex).


Peter in Thorsten borbata. Ostali del ekipe skrbi za prvočasno hidracijo.

Afriški lev Pero in grand masterji

Peter Vesel in Thorsten Damm ne popuščata. Kljub včerajšnji smoli in Perotovim težkim nogam, sta danes pokazala, da sta iz pravega testa. Hansjürgu Gerberju in Danielu Annaheimu sta odščipnila še 38 sekund in njun skupni zaostanek znaša 12 minut in 47 sekund, tretji par v skupni razvrstitvi (Bruno Isler in Martin Steiert) je že daleč zadaj, saj zaostaja skoraj uro, oziroma dobrih 45 minut za slovensko-nemškim dvojcem.

Peter pravi: “Etapa je bila težka in hitra, z veliko nevarnimi spusti. Teren je bil zelo spolzek zaradi včerajšnega dežja. Maksimalna hitrost je bila 72 km//h. Že na prvi klanec sem šel naprej, tako sva bila tudi dogovorjena, kasneje me je ujel in sva skupaj sva nadaljevala v svojem ritmu. Bilo je tudi nekoliko tehničnih spustov, tudi takšnih kjer je bilo potrebno sestopiti s kolesa. Vodilni dvojec si na klance nenehno pomaga, dobesedno tudi za vlečenjem za dres. To je že najina četrta etapna zmaga. Sva zadovoljna. Borbava do konca.”


Brez besed! Le globoko spoštovanje!

Dvojec Bicikel.com

Matej Kainz in Primož Lindič sta danes zasedla 47. mesto, skupno pa ostajata na 28. mestu in za 27. mestom med moškimi dvojicami zaostajata le 5 minut. Razlog za današnjo slabšo uvrstitev dvojca Bicikel.com prek Alp je počena pnevmatika na Primoževem kolesu.

Zadnja, 7 etapa

Trento – Arco. 53, 60 kilometra in 2042 višinskih metrov vzponov. Kratka etapa v primerjavi z ostalimi, a zagotovo ne bo lahka, saj bo že po prvih treh kilometrih potrebno prevoziti 20 kilometrov vzpona in premagati več kot kilometer in pol višincev. Ocena organizatorjev tri zvezdice in pol od petih.

Vrstni redi

www.bike-transalp.de

Fotografije Urban Vesel

Preberi še:
Transalp: Defekt in težave z nogami
Transalp: Peter in Thorsten meljeta naprej
Transalp: Od Scuola do Livigna
Transalp: V drugi etapi zmaga dvojca Vesel – Damm
Transalp: Lakata in Hynek v uvodni etapi do zmage

Sledite nam