23. oktobra 2015

Breški in Poberai na peti etapi tik pod stopničke, razlike so bile majhne.

Peta etapa

Med elito sta tokrat presenetila Novak in Brecking in se z zmago nekoliko približala vodilnima Geismayru in Pernsteinerju, ki sta si tokrat privozila le četrto mesto. Razlika med Brentjensovima varovancema in ekipo Centurion Vaude je sedaj le dobrih štirinajst minut in glede na današnjo, drugo najdaljšo etapo na dirki, so karte še povsem odprte.

Med masterji zmaga na etapi ni bila vprašanje. Tudi tokrat suvereno Brentjens in Azevedo, ki sta prednost pred ostalimi le še povečala. Ta je sedaj že skoraj dve uri in pol. Pravi boj se odvija med tremi ekipami, ki se borijo za drugo mesto, ki ga še vedno držita Breški in Poberai. Tokratno etapo sta končala na četrtem mestu za Pellegrinijem in Luisettijem ter parom Amorim / Freitas. Na cilj so se pripeljali skoraj istočasno, v skupnem seštevku ekipo Djak Sportful pred zasledovalcema loči le slaba minuta in pol oziroma tri minute in to po več kot dvajsetih urah dirkanja.

Danes zopet proti stopetdesetim kilometrom, natančneje 143,4 kilometrov in 2854 višincev. Start v Riu de Contas, cilj pa Mucuge.

 

Breški poroča:

Neznosna vročina, kamenje, mivka in strm ciljni vzpon po asfaltu. Po tem si bom zapomnil današnjo etapo. Potekočem uvodnem delu nam je organizator ponovno popestril dan s težkimi spusti in vožnjo po žgoči mivki. Borba med veterani se nadaljuje! Potem, ko sta nama Italijana ušla na spustu, sva v zadnjem vzponu stisnila še zadnje atome moči in smo drugo, tretje in četrtouvrščeni prečkali cilj v minuti in pol. Jutri je na vrsti povratek v Mucuge in druga najdaljša etapa na dirki.

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful

 

 

Sledite nam