6. septembra 2009

Matej Mugerli (FBI-Uni) je zmagovalec moške članske kategorije sedme, finalne dirke slovenskega pokala v krosu na Lokvah. Za dobro minuto je prehitel drugouvrščenega klubskega Mateja Lovšeta (FBI-Uni), tretje mesto je osvojil Robert Kordež (ŠD Energija Domžale).


Matej Mugerli (foto Nejc Vesel/arhiv mtb.si)

Matej Mugerli (foto Nejc Vesel/arhiv mtb.si)

To so bili tudi možakarji na zmagovalnih stopničkah kategorije elite, medtem ko je bil najhitrejši mlajši član Nejc Černilogar (KK Završnica).

Pri članicah je Italijanka prehitela Lucijo Ankon (Ganesha team) in Ano Zupan (Energija). V Italijo so šle tudi vse zmage v veteranskih kategorijah.

“V redu mi je šlo po tej avtocesti oziroma širokih makadamih. V dobri formi sem, treniram tudi po svetovnem prvenstvu v maratonu in to bi rad še izkoristil. Nima pa še načrta, na katerih dirkah bom še nastopil do konca sezone,” je povedal Mugerli, ki je bil pred tednom dni tudi najhitrejši Slovenec na dirki C2 v Karlovcu.

V redu, avtocesta, široki makadami, rad bi še kajiizkoristil, treniram tudi po Grazu. Nimam natančnega načrta štartov.

Skupaj s 36 udeleženci otroške dirke je nastopilo kar 280 kolesarjev, med njimi dobra tretjina iz Italije.

Finalna dirka? Da, kros v Vnanjih Goricah je namreč odpovedan, čeprav o tem Kolesarska zveza ni podala prav nobene informacije (ali vsaj do nas ni prišla).

Končna razvrstitev slovenskega pokala? Počasi, najprej počakajmo na rezultate z Lokev.

Sledite nam