24. avgusta 2018

Pred velikim finalom v olimpijskem krosu danes zmagi Van Der Poelu in Langvadovi. Tanja po razburljivem zaključku v petnajsterici.

Predzadnja letošnja preizkušnja za tekmovalce v kratkem in olimpijskem krosu je postregla z zmagama Nizozemca in Danke. Tanja Žakelj suvereno v petnajsterico.

Moški

Nizozemec Mathieu Van Der Poel (Corendon – Circus) je prepričljivo ugnal konkurenco, saj se je v zadnjem krogu tekmecem dobesedno odpeljal. Drugo mesto je s šestimi sekundami zaostanka osvojil Švicar Lars Forster (BMC Mountainbike Racing Team), sekundo več je zaostal zmagovalec Andore Brazilec Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing). Švicar Nino Schurter (Scott-Sram MTB Racing) je v boju za stopničke zdrsnil v zadnjem zavoju in na koncu s trinajstimi sekundami zaostanka osvojil šesto mesto.

Ženske

Zopet premoč Danke Annike Langvad (Specialized Racing), ki je za 8 sekund ugnala Madžarko Barbaro Benko (Ghost Factory Racing), tretje mesto je z enajstimi sekundami zaostanka osvojila Švicarka Jolanda Neff (Kross Racing Team).

Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) je v napetem zaključku, kjer je tik pred ciljno črto prehitela Američanko Kate Courtney (Specialized Racing), osvojila 14. mesto in ponovila rezultat iz MSA. Za zmagovalko je zaostala 37 sekund.

Vrstni redi

Posnetek dirke si lahko ogledaš na redbull.tv.

Foto Grega Stopar

Preberi še:
La Bresse: Na kvalifikacijah najhitrejša Atherton in Seagrave
La Bresse: Monika na treningu s šestim časom

Sledite nam