z_bor
22. januarja 2024

Prva vzdržljivostna spretnostna dirka ekip s kolesi Z-bor ali kolesarski žur z zabavnim tekmovanjem in to na suhem. Kje? V Dolenjskih Toplicah.

Pogumni in taki, ki jim divje živali v glavi ves čas tolčejo po činelah, se lotevajo novih stvari. Jošt iz Dolenjskih Toplic, kjer so Pankkure doma, je tak. Graditelj, letos baje spet spustaš, tudi krasen pevec, če je treba.

V trenutno prazni hali nekdanje tovarne čevljev Ciciban je s prijatelji postavil 180 m dolg krog in sklical pravo dirko z imenom “Vzdržljivostna spretnostna dirka ekip s kolesi Z-bor”.

Jošt o zamisli:

Situacija je bla taka, da je od kolega oče kupil to tovarno za lastne potrebe svojega podjetja Janko team, in smo imeli v njen dvakrat deloven party, ko smo ven umikali stvari. Prva stvar, ko je blo še vse na mestu, tako kot takrat, ko je tovarna obratovala, je bila ideja, da imamo spretnostno vožnjo z viličarjem, čisto divje, ampak na žalost preveč nevarno za večino. Pol pa je po koncertu alo!stari ostala velikanska hala (20x50x8), ki bo bolj kot ne še leto ali dve prazna, in smo rekli dajmo jo izkoristit pa naredit dirko s kolesi, da bo zabavna in zanimiva, pa da se nekaj dogaja za stare in mlade, ker je drugače vse mrtvo.

jošt štrucelj
Jošt skozi zanimiv element proge. Recimo vikingi bi imeli težave.

Pravila si je zamislil takole:

  1. Vsaka ekipa ima zgolj eno kolo (vrednost kolesa ni omejena)
  2. Menjave se izvajajo le na startnem prostoru
  3. Krajšanje proge ni dovoljeno (kazni ne bo, če goljufaš si zgrešil point vsega skupej)
  4. Vsaka mini igra prinese dodatne točke za skupno razvrstitev
  5. Uporaba objektov na poligonu je obvezna, razen če je prenevarno za tekmovalca (pussy line bo zravn)
  6. Skupna razvrstitev je sestavljena iz števila krogov in dodatnih točk, pridobljenih na mini igrah
  7. Čas dirke je 4 ure, a se lahko organizator odloči za skrajšanje!
  8. Mini igro se napove pred njenim izvajanjem

Števila prijavljenih ekip ne vemo, po rezultatih tudi nismo spraševali, tule pa je video s proge:

Kako je Jošt zadovoljen z izvedbo?

Izvedba dirke je bila čist huda, dejansko še boljša, kot sem si predstavljal. Mislim sem, da bomo imeli čisto prazno halo in bomo postavili malo ovir in to bo to, ampak ne, v hali trenutno potekajo dela, da se zamenja streho itd, in je vse skupaj aktivno delovišče. Uro pred štartom dirke so bili tam še delavci, tako da kaj bolj avtentično kot to ne more bit. Nekaj idej za ovire sem imel v glavi, nekaj pa smo se jih spomnili med postavljanjem. Bilo je čisto ‘ghetto’, ampak varno za vse, in čisto je sovpadalo s temo dirke! Tako da realno kaj velik boljše nebi moglo biti! Proga je bila hitra, tehnična in naporna, po treh krogih je od tebe teklo. Tako da bi lahko z lahkoto rekel, da je bilo uspešno izvedeno! After party v menzi stavbe pa je zgodba zase.

Majh @majh_marko je posnel in tudi poslikal

Kakšne so možnosti, da Z_bor postane tradicionalen? Jošt:

Glede prihodnosti dirke še ne vemo, kaj bo, ker dva iz organizacijske ekipe odhajata na Novo Zelandijo za eno leto, tud sam po vsej vrjetnosti službeno odidem za 4 mesece na drugo stran sveta. Če bo kakšna ponovitev, bo poleti oziroma konec poletja, ali pa mogoče spet pozimi. Definitivno pa vam predlagam, da sledite Z_bor na instagramu in facebooku, da boste na tekočem, ko se bo kaj dogajalo! Plan je imet še kakšne podobne traparije kot je to, kakšen house party in tako dalje!

Preberi še

Na verigi: Jošt Štrucelj

Sledite nam