Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
5. septembra 2019

25 let SSWC, norosti na gorskih kolesih brez prestav. Po evropskem prvenstvu 2016 prvič v Sloveniji tudi svetovno.

Končno ima Slovenija tudi gorskokolesarsko svetovno prvenstvo. Sicer brez mavričnih dresov (celo brez kolajn), brez skoraj vsega pravzaprav. Le furanje z gorskimi kolesi brez prestav, malo “dirkanja” in veliko zabave. Takšna je tradicija vsakoletnih prireditev pod kratico SSWC (Single Speed World Championships). Prvo prvenstvo je bilo leta 1995 v Kaliforniji, letošnje tako pomeni 25-letnico.

Po kar petih letih potepanja po Severni Ameriki, Oceaniji in Japonski se SSWC vrača v Evropo in to kar v Slovenijo, v Kobarid, ki je leta 2016 že gostil evropsko prvenstvo (SSEC). Za oboje je na prvem mestu zaslužen Danijel Kovačič, ki je lani na SSWC v Oregonu po paktu z mednarodno združbo uspel zmagati na zabavnih tekmovanjih, ki tradicionalno odločajo o naslednjem prireditelju.

SSWC 2019 bo potekal takole:

2. in 3. oktober – ogrevanje v Ljubljani z vodenimi turami in zabavo
Petek 4. oktober – ture in zabava (Kobarid)
Sobota, 5. oktober – dirka, zabava, odločitev o naslednjem prireditelju in še kaj (Kobarid)
Nedelja, 6. oktober – ture … (Kobarid)

Baza in prireditveni prostor v Kobaridu bo v kampu Rut, v soboto pa nekaj minut kolesarjenja stran v središču Kobarida prirejajo tudi kulinarični festival Jestival, tako da nihče ne bo lačen.

Te zanima še kaj iz tradicije SSWC? Številni udeleženci vsaj v soboto kolesarijo našemljeni, uživanje piva ni prepovedano, zmagovalca med ženskami in moškimi pa namesto zlate kolajne na kraju samem dobita tetovažo! Če se ne želiš tetovirati, preprosto ne zmagaj.

Se želiš pridružiti?

Majhna slovenska enoprestavniška družina je večinoma že vključena v organizacijo. Slovenska udeležba pa je tudi zaželena – tudi če še niste poskusili, kako je kolesariti brez prestav. Imate mesec dni časa, da snamete menjalnike in se privadite malce drugačni tehniki in taktiki poganjanja … bo dovolj?

Štartnina za tekmovalce znaša 80 evrov, udeležba spremljevalcev pa 40 €. Vključuje vodene ture, udeležbo na dirki, koncerte in … še marsikaj. Ne smemo narediti prevelike reklame! 😀 Če te nese v pravo smer, že prideš pogledat ali celo poskusit, kako se odrežeš na dirki. Sicer pa dosežek sploh ni najpomembnejši, druženje in zabava sta na prvem mestu.

Več informacij in prijave na strani sswc2019.si

#SSWC2019

Dogodek na Facebooku

Zgodovina SSWC na Wikipediji

SSWC 2019 med drugimi podpirajo Zavarovalnica Triglav, Rotoprint in Unior Bike tools.

Preberi še
SSWC 2019: Prvake bodo tetovirali ob Soči!
Single speed svetovno prvenstvo 2019 v Sloveniji!

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam