Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
4. februarja 2019

Avgusta bo na sporedu že tretja izvedba divje gorskokolesarske avanture. Po deželi grofa Drakule globoko v Karpatih. Čaka te štiridnevni pekel!

Tretja izvedba etapne dirke bo letos med 1. in 4. avgustom. Začnimo raziskovanje dežele grofa Drakule globoko v romunskih gorah! Dirka, rojena iz velike strasti do športa in narave, poteka v osrednjih Karpatih.

Nepozabno doživetje

Dirka, ki jo organizira MPG Romunija, ponuja nepozabno doživetje vsakemu kolesarju, ki si drzne raziskovati območje, ki velja za eno zadnjih resnično divjih regij v Evropi. Ta gorskokolesarski izziv je namenjen preizkušanju meja udeležencev.

Osupljiva pokrajina, stezice, ki vodijo skozi hribovita območja neokrnjene lepote, kjer si drznejo tekmovati samo gamsi. Kamp, ki se lahko meri s Cape Epicom, in popolna storitev – hrana, spanje in dirkanje ter prijazno vzdušje in živahne tematske večerje. To zagotavlja nepozabno doživetje.

Kaj ponuja zadnji kos evropske divjine?

Carpathian MTB Epic ponuja izjemno priložnost za vožnjo po gozdnatih območjih, ki so edinstvena v Evropi in jih je potrebno raziskati in ob tem testirati svoje fizične in mentalne meje. Dirkalni kamp gosti očarljivo mesto Cheile Gradistei – Fundata Resort v okrožju Brašov. Izjemna lokacija, kjer se odvijajo tudi tekmovanja v svetovnem pokalu v biatlonu.


Velija planina? Planina Vranica v Bosni? Ne, ne … Karpati.

Boš preživel štiri dni?

Štridnevni EPIC vključuje prolog in 3 etape. Prolog je vožnja na čas, katere rezultati določijo vrstni red tekmovalcev na startu prve etape. Vsaka od etap poteka v drugi smeri neba glede na izhodišče.

Druga možnost je, da se prijaviš na enodnevno dirko in izziv, ki lahko ponuja priložnost, da okusiš delček te epske izkušnje in se naslednje leto udeležiš celotne dirke. To je pustolovščina, ki jo je vredno vključiti v tvoj tekmovalno avanturistični koledar!

Utrinki z lanske preizkušnje in beg pred Drakulo.

Takole si sledijo

Skupna dolžina je 173 kilometrov, vmes te čaka 8050 višincev, vse pa se deli na 3 etape in prolog.

Etape:
– prolog v dolžini 10 kilometrov in s 550 višinskimi metri vzponov
– prva etapa bo dolga 43 kilometrov, vmes bo potrebno premagati 2150 višincev
– druga etapa bo postregla s 60 kilometri in z 2850 višinskimi metri vzponov
– tretja etapa bo prav tako dolga 60 kilometrov, vmes te bo čakalo 2500 višincev


Premagovanje kilometrov in samega sebe po neokrnjeni naravi.

Stroški

Startnina je med 649 in 749 evri ter vključuje paket polne storitve z nastanitvijo – 3 noči med 1. in 4. avgustom, obroki in podporo med dirko. Med postopkom prijave so na voljo tudi dodatne storitve.

Celoten opis paketov all-inclusive je na voljo na uradni spletni strani carpathianmtb.ro ali pa obišči dogodek na facebooku.


Prostor za sproščanje je enak kot tisti na ABSA Cape Epicu.

Fotografije organizator

Preberi še:
Bobijev izbor etapnih dirk: Appenninica 2019
Bobijev izbor etapnih dirk: Bike Transalp 2019
Bobijev izbor etapnih dirk: joBerg2c 2019
Bobijev izbor etapnih dirk: Absa Cape Epic 2019
Bobijev izbor etapnih dirk: 23. Cyprus Sunshine Cup

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam