12. aprila 2010

Blaža Klemenčič je kot edina slovenska predstavnica na nedeljski dirki v olimpijskem krosu druge kategorije UCI v Eisenbergu na avstrijskem Gradiščanskem zasedla drugo mesto.

Blaža Klemenčič je kot edina slovenska predstavnica na nedeljski dirki v olimpijskem krosu druge kategorije UCI v Eisenbergu na avstrijskem Gradiščanskem zasedla drugo mesto.

Edina slika Blaže, ki smo jo izbrskali pri prireditelju ...

Edina slika Blaže, ki smo jo izbrskali pri prireditelju …

... razen če je tale s stampeda po štartu z Blažo na čelu boljša

… razen če je tale s stampeda po štartu z Blažo na čelu boljša

Tako kot pred dvema tednoma v Langenloisu je slovenska prvakinja tudi tokrat zaostala le za Poljakinjo Anno Szafraniec, Slovakinja Janka Stevkova na tretjem mestu je zaostala že za krog.

Favoritinji sta kolesarili skupaj, dokler pred njima ni padel eden od mladincev, ki so bili na progi hkrati s članicami. Anna je še prišla mimo njega, Blaži pa je zaprl pot in je izgubila stik s Poljakinjo. Potrebovala je cel krog, da jo je spet ujela, takrat pa je Poljakinja potegnila in ji spet ušla. V cilju je bila 46 sekund pred njo.

Bolj tesno je šlo kot v Langenloisu, kdo ve kako bi se izteklo, če ne bi bilo tega zapleta. Blaža je odnesla predvsem zelo dober trening, saj je v uri in pol dirke nabrala kar 1200 višinske razlike. In to še s kolesom za trening s 5 mm krajšimi gonilkami, saj smo bili s Karlom Marktom tu brez podpore ekipe, ki skrbi za kolesa,” je povedal menedžer ekipe Felt Ötztal X-Bionic in Blažin trener Robert Pintarič.

Ta konec tedna bodo “Feltovci” na otvoritvi nemške Bundeslige v Münsingenu, kjer je konkurenca vedno vrhunska, nato pa jih bo pot vodila v Dalby Forest v Yorkshiru na prvo dirko svetovnega pokala, pa nazaj na celino v Belgijo na drugo dirko v Houffalizu.

Vrstni redi

ženske elite
1. Anna Szafraniec (Pol, JBG-2) 1;29:07
2. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +0:46
3. Janka Stevkova (Svk, Epic Dohany) -1 krog
4. Stephanie Wiedner (Avt, Kärnten) -1 krog
5. Lucie Vesela (Češ, GT) -1 krog

moški elite, u23
1. Christoph Soukup (Avt, Merida) 1;37:29
2. Jiri Novak (Češ, Češka sporitelna Specialized) +0:52
3. Karl Markt (Avt, Felt Ötztal X-Bionic) +1:36
4. Pavel Boudny (Češ, Češka sporitelna Specialized) +2:17
5. Alban Lakata (Avt, Topeak Ergon) +2:32

Vsi vrstni redi (.zip)>>

Povezave:

www.mtb.eisenberg.at

Sledite nam