23. junija 2018

Večina slovenskih tekmovalcev je prejšnji konec tedna dirkala v madžarskem Sopronu, nekateri pa so se odločili za dirko v italijanskem Rivignanu.

Malce zamujamo s poročilom, a vseeno. Člani ekipe KK Črn trn in dvojec iz mariborskega BSX Racing Teama so se pretekli vikend udeležili zelo močne dirke italijanskega pokala v Rivignanu.

Več kot 250 tekmovalcev in smetana italijanskega BMXa se je dva dni potilo na enem lepših BMX prizorišč v bližinji in malo manj bližnji okolici. V posameznih kategorijah je bilo tudi več kot 50 nastopajočih.

Na kratko iz Rivignana poroča Matjaž Jazbar iz Črnega trna

“Močna dirka, huda konkurenca, a naši fantje so se odlično borili in dosegli spodbudne rezultate. Izpostaviti velja četrto in drugo mesto Tima Rovtarja, dvakrat polfinale Nika Preka, ki je bil na koncu v kategoriji G3 uvrščen na tretje in peto mesto. Ožbej Golja se je v kategoriji G1 zavihtel do šestega mesta. Odlično je vozil tudi Gabor Mihael Perić, ki je bil v soboto četrti (v kategoriji G2 se je uvrstil na tretje mesto), v nedeljo pa peti. Staš Lukić (oba BSX Racing Team) je bil v izredno močni konkurenci dvakrat deseti.

Na startu so bili tudi Maxim Jazbar, Tine Dovžak ter Vito Plahuta (vsi Črn trn), ki so se borili po svojih najboljših močeh. Dirka italijanskega pokala je resnično dobra izkušnja, saj je konkurenca močna, predvsem pa je število tekmovalcev v vsaki kategoriji zelo veliko.”

*V italijanskem pokalu imajo mlajše kategoije nekoliko drugačno kvalifikacijo – kategoriji G1 in G2 sta enaki kategoriji 8 let, vendar se na koncu točkujejo posebej, čeprav tekmovalci vozijo skupaj. Enako je tudi pri kategorijah G3 in G4.

Sedaj bo v disciplini BMX race krajši dirkaški premor. Dirke, tako pokal Alpe-Adria kot močnejše dirke v Italiji, bodo zopet na sporedu v drugi polovici avgusrta, Slovenska BMX reprezentanca pa se čez 14 dni odpravlja na evropsko prvenstvo v Francijo. Več o evropskem prvenstvu objavimo prihodnji teden.

Poročilo in vrstne rede z dirke v Rivignanu najdeš na bmx.federciclismo.it

Naslovno fotografijo s Timom Rovtarjem na stopničkah smo si sposodili na facebook strani KK Črn trn

Sledite nam