Žak Gomilšček, Les Gets
Pumpaj Slo Velenje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
2. julija 2021

V Franciji Monika Hrastnik dobro, Jure Žabjek solidno, Žak Gomilšček brez jutrišnjega finala.

Proga v Les Getsu velja za pravo spustaško poslastico. Polna klasičnih elementov, z nekaj hitrimi odseki, predvsem pa od kolesarja zahteva popolno fizično in psihično pripravljenost. Kvalifikacije pred jutrišnjim finalom so zaključene, na vrhu pa nekaj drugih imen, kot na prvi dirki svetovnega pokala v Leogangu.

Moški

Francoz Loic Bruni (Specialized Gravity) se vrača v šampionsko formo. S časom 3:31,464 je bil za šest desetink sekunde hitrejši od Španca Angela Suareza (Commencal 21). Na tretje mesto se je uvrstil osmoljenec Leoganga in Brunijev prijatelj Loris Vergier (Trek Factory Racing DH), katerega zaostanek je bil še znotraj sekunde (+0,870). Peterico sta zaključila Britanca Reece Willson (Trek Factory Racing DH) in Danny Hart (Cube Factory Racing).

Jure Žabjek (Unior – Sinter) je dosegel 43. čas (+ 11,511), le dve sekundi za Američanom Aaronom Gwinom (Intense Factory Racing), ki je zasedel 30. mesto. Žak Gomilšček (Unior – Sinter) na svoji drugi članski dirki še ni dočakal finala, osvojil je 94. mesto (+21,331).

Ženske

Francozinja Myriam Nicole (Commencal / Muc Off By Riding Addiction) je progo v Les Getsu odpeljala najbolj tekoče in to z naskokom, skoraj sedem sekund in pol (4:07,804) pred drugouvrščeno Avstrijko Vali Höll (RockShox Trek Race Team). Na tretje mesto se je s časom 4:15,460 uvrstila zmagovalka uvodne preizkušnje svetovnega pokala Švicarka Camille Balanche (Dorval AM Commencal). Slednja je še posebej motivirana, saj je od včeraj dalje tekmovalka pod okriljem proizvajalca energijskih pijač Monster Energy.

Monika Hrastnik (Dorval AM Commencal) je s 14,9 sekundami zaostanka osvojila šesto mesto. Danes na kvalifikacijski vožnji ni bilo odlične Francozinje Marine Cabirou, ki je na četrtkovem merjenju časov hudo padla. Kot je zapisala na družbenem omrežju Instagram, bo dirko v Les Getsu izpustila.

Monika je povedala:

Mislim, da še nikdar nisem vozila tako sveže proge. Sicer mi je všeč, razen skokov. V kvalifikacijah sem naredila kar nekaj napak. Na površju je vse več korenin. Jutri pa akcija, ni druge!

Mladinci

Najboljši mladinski kvalifikacijski čas bi zadošđčal za uvrstitev okoli dvajsetega meste elitne moške kategorije. In kdo ga je postavil? Čas Britanca Jordana Williamsa (Madison Saracen Factory Team) je znašal 3:38,636. Na drugo mesto se je uvrstil Kanadčan Jackson Goldstone (Miranda Factory Team), ki je zaostal dobro sekundo in pol. Tretji čas kvalifikacij je pripadel Špancu Pauju Menoyu Busquetsu (Commencal 21). Njegov zaostanek pa 5 sekund.

Mladinke

V razvrstitveni vožnji je najboljšo predstavo prikazala Britanka Phoebe Gale (Canyon Collective FMD), in bila za sekundo in dve desetinki hitrejša kot Bolgarka Izabela Yankova. Tretje mesto je z zaostankom štirinajst sekund in pol zasedla Francozinja Vicky Clavel. Najhitrejši čas pri mladinkah je znašal 4 minute, 50 sekund in 522 tisočink.

Vrstni redi

Jutri od 12:30 dalje, prenosi v živo na Red Bull TV.

Naslovna fotografija Anže Furlan

Preberi še

Ta vikend karavana svetovnega pokala v Les Getsu

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam