BMX tahitre
12. avgusta 2022

Septembra bo pestro v Veroni, dirka na Slovaškem, Kimmann in druščina dirkajo v ZDA, Bas se znajde na BMXu, UCI predstavi zgodovino BMXa.

Henky’s Cup

Na Slovaškem bosta v Dunajski Lužni, nekaj kilometrov stran od Bratislave, potekali 3. in 4. dirka pokala, ki ga organizira slovaški klub Henky Riders. Ni še prepozno, da se prijaviš.

BMX Verona, prvič

Čisto sveže. Enodnevna dirka razreda UCI C1 na najbolj znani progi v Italiji. V nedeljo, 4. septembra. Dirka bo potekala pod pokroviteljstvom Forn Lab. Pomembno pa je to, da bo dirka za vse kategorije – challenge in elite. Vabilo zaenkrat le na facebooku.

BMX Verona, drugič

Za otroke vseh starosti. Trening pod vodstvom vaditeljev in trenerjev s certifikatom Kolesarske zveze Italije. Bojda brezplačno. Preveri.

Kimmannov vlog

Takoj po končanem svetovnem prvenstvu so se nekateri tekmovalci preselili preko Atlantika na dirko USA BMX Great Salt Lake Nationals. Glavni akterji Niek in Justin Kimmann, veteran Barry Nobles, aktualni svetovni prvak Simon Marquart …

Bas in BMX

Eden najboljših freeriderjev Bas van Steenbergen se je spomnil svoje stare ljubezni in prvega tekmovalnega športa. Sedel je na kolo z 20-palčnimi obročniki in odpeljal nekaj krogov po progi.

Zgodovina

BMX skozi čas. Pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI so pred nekaj leti preleteli zgodovino športa na malih obročnikih.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam