BMX Verona
17. marca 2023

Vse o začetku letošnjega evropskega pokala, ki se začne v Italiji, in videa zmagovalnih voženj Slovencev na prvih dirkah v Creazzu.

Evropski pokal Verona, prvič

Jutri in v nedeljo bo v Veroni težko pričakovan začetek evropskega pokala v disciplini BMX race. Na startu v soboto bo kar 1391, v nedeljo pa 1383 tekmovalcev, od tega kar 25 Slovencev. Slovenske barve bodo zastopali člani klubov KD Rajd, Bikehanic – Lumar, KK Črn trn, BSX Racing Team Maribor, TBP Lenart in ŠKD Super Potencial. Startno listo si lahko ogledaš na uec.ch.

Evropski pokal Verona, drugič

Urnik tekmovanja bo glede na ostale dirke evropskega pokala nekoliko spremenjen. Razlog je ogromno število prijavljenih. Številka, kar se tiče tekem evropskega pokala, sicer ni najvišja, saj je pred leti Zolder že gostil preko 1600 tekmovalcev, je pa najvišja od leta 2020 dalje. Zaradi velikega števila nastopajočih so organizatorji zmanjšali število motov, v kategorijah challenge bodo vsi vozili le dva namesto treh. To se je nazadnje zgodilo na evropskem pokalu 2021 v Sarriansu, ko je bilo na startu nekaj več kot 1200 tekmovalcev. Časovnica treningov in sobotne ter nedeljske dirke na tem mestu.

Nekaj, kar se v slovenskem BMXu še ni zgodilo

Prvič v novi dobi slovenskega BMXa bodo kar trije slovenski kolesarji celotno sezono nosili posebne startne številke, ki so si jih prislužili na lanskih dirkah evropskega pokala in na evropskem prvenstvu. Nazadnje je bil Tilen Frank tisti, ki je zaradi sedmega mesta na evropskem prvenstvu leta 2018 nosil številko 17.

Tako bo imel Mak Breznik Falk (Bikehanic – Lumar) na krmilu pripeto številko 22, ki označuje drugo mesto v skupnem seštevku evropskega pokala v kategoriji boys 13.

Gaj Gorza (TBP Lenart) bo imel na krmilu številko 28, ker je v skupnem seštevku evropskega pokala osvojil 8. mesto v kategoriji men 17-24.

Jošt Ložar (Bikehanic – Lumar) bo imel številko 13, saj je lani na evropskem prvenstvu v belgijskem Desslu osvojil tretje mesto.

Creazzo, finalna vožnja 11-letnikov in zmaga Maja Nanuta (KD Rajd)

Odlične vožnje slovenskih tekmovalcev na prvih dveh dirkah italijanskega pokala je Maj Nanut kronal z drugim in tretjim mestom.

Creazzo, finalna vožnja 13-letnikov in zmaga Jošta Ložarja (Bikehanic – Lumar)

Vse vožnje prve in druge dirke italijanskega pokala Circuito Italiano BMX najdeš na kanalu bmxr.it.

Poročilo z dirk na mtb.si – BMX Creazzo: Začetek italijanskega pokala z množico Slovencev.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam