BMX tahitre
10. marca 2023

Ta vikend italijanski pokal BMX z množico Slovencev, prihodnji konec tedna začetek evropskega pokala, točkovanje za OI 2024 in video iz Sarriansa.

BMX Creazzo

11. in 12. marca bo v Creazzu nedaleč od Vicenze prvi dirkaški vikend letošnjega italijanskega pokala. Pokal bo štel 14 dirk na sedmih prizoriščih. Seveda ne bo šlo brez slovenske udeležbe (21 tekmovalk in tekmovalcev), saj je italijanski pokal za naše tekmovalce izredno zanimiv. Poleg gostiteljev in vzhodnih sosedov bodo na startu še tekmovalci iz Litve, Latvije, Češke in Slovaške. Udeležbo v elitni kategoriji sta napovedala tudi predstavnika iz Kolumbije.

Čase v živo boš lahko spremljal na circuitoitalianobmx.it.

Uporaba “transponderjev”

Za vse, ki se bodo prvič udeležili kakšnega večjega tekmovanja, zelo zanimiva razlaga uporabe in namestitve “transponderja” oziroma oddajnika za merjenje časov. Bo prišlo zelo prav na prvih dirkah italijanskega pokala ta vikend, saj so v pravilniku uporabo oddajnikov razširili tudi na mlajše kategorije, imenovane giovanissimi.

Evropski pokal Verona

Prihodnji konec tedna se začne evropski pokal BMX. Verona, klasično prizorišče dirk tega ranga, bo po sedaj znanih informacijah gostila preko 1300 tekmovalcev in tekmovalk v vseh starostnih kategorijah. Barve slovenskih klubov bo zastopalo 28 BMXarjev iz klubov KD Rajd, KK Črn trn, BSX Racing Team Maribor, TBP Lenart in ŠKD Super potencial. Informacije o dirki najdeš na uec.ch.

Pot v Pariz

Kvalifikacijsko obdobje za OI 2024 poteka že pol leta. Tekmovalci in tekmovalke kategorij junior, U23 in elite pa lovijo točke UCI na vseh kategoriziranih dirkajh. Kakšen je sistem kvalifikacij in točkovanja ter koliko mest je predvidenih za posamične države, si oglej na 15.ie.

BMX Sarrians

Pretekli konec tedna je Sarrians gostil prvi dirki francoskega pokala, ki sta bili razreda C1, zato so v elitnih kategorijah nastopila zveneča imena. Zgoraj si lahko ogledaš moški in ženski finale sobotne dirke, kjer je Laura Smulders slavila pred sestro Merel in evropsko prvakinjo Bethany Shriever. Pri moških je imel svoj dan Ross Cullen, ki je bil boljši od svetovnega prvaka do 23 let Lea Garoyana in Mathisa Ragoa Richarda. Nedeljski dirki sta dobila Shriever in Garoyan. Vrstni redi na uci.org.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam