BMX tahitre
27. oktobra 2023

Datumi svetovnega pokala, zadnja dirka francoskega pokala, v Veroni so začeli s prenovo, točkovanje za OI 2024 in BMX Indoor Saint-Etienne.

Svetovni pokal BMX 2024

Zaradi OI 2024 v Parizu bo svetovni pokal prihodnje leto nekoliko okrnjen, saj bo štel le osem dirk na štirih prizoriščih. Začel se bo februarja, končal pa junija. Takole si bodo sledile dirke:

  • 11. in 12. februar – Rotorua (Nova Zelandija)
  • 24. in 25. februar – Brisbane (Avstralija)
  • 27. in 28. april – Tulsa (Združene države Amerike)
  • 22. in 23. junij – Papendal (Nizozemska)

Zadnja kalkulacija pred OI 2024

Konec septembra so funkcionarji pri UCI nazadnje seštevali točke in število potnikov po posameznih državah za odhod na OI prihodnje leto v Parizu. Takole so zapisali pri 15.ie.

V Veroni gre zares

Pri BMX Verona so začeli z rekonstrukcijo proge. Kot smo zapisali prejšnji teden, gre za prenovo tretje in četrte linije. Delo so zaupali izkušenim francoskim graditeljem Dig Tracks. Če bodo imeli srečo z vremenom, bo prenova proge trajala približno dva tedna.

Finale francoskega pokala BMX

Na eni najnovejših francoskih prog (Troyes) sta pretekli konec tedna potekali zadnji dirki najmočnejšega pokala v Evropi. Zadnja dirka je štela tudi za točke UCI, saj je bila razreda C1. Na finalu je manjkalo nekaj francoskih prvokategornikov, a šov je bil vseeno zagotovljen. V moški elitni kategoriji je slavil nekdanji svetovni prvak U23 Leo Geroyan, drugi je bil Jeremy Rencurel, tretji pa Simba Darnand. Med ženskami je bila Charlote Devolder hitrejša od Lee Brindjonc in Celie Bonnet. Vrstni redi na uci.org.

BMX Saint-Etienne

Čeprav so Francozi že zaključili svoj tekmovalni del, bosta 11. in 12. novembra na sporedu dve dirki v pokritem prostoru in sicer Trophée des Nations (pokal narodov) in Indoor de St. Etienne. Na sporedu bosta 11. in 12. novembra, obe tudi razreda C1, kar je pomembno predvsem pri nabiranju dragocenih točk za nastop na olimpijskih igrah.

Naslovna fotografija UCI BMX Racing

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam