BMX tahitre
Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
18. decembra 2020

Evropski pokal, pokal Alpe-Adria, kvalifikacije za svetovno prvenstvo v pumptracku, Kimmann, Fields in van Gendt.

Uradni datumi evropskega pokala

V letu 2021 bo pet dirkaških vikendov namenjenih evropskemu pokalu kategorij challenge in elite. Začetek bo že kar tradicionalen in sicer 20. in 21. marca v Veroni, sledijo Zolder, Papendal, Valmiera in finale v Sarriansu, ki bo 19. in 20. junija. Datumi na uci.ch.


Alpe-Adria BMX

Pokal bo v sezoni 2021 štel sedem dirkaških vikendov. Do sedaj je z datumom 17. in 18. april uradno potrjena le dirka v Ljubljani. Ostali uradni datumi sledijo v drugi polovici januarja.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v pumptracku 2021 bodo

potekale v štiriindvajsetih državah po svetu. Prvih 16 gostiteljev je že znanih, najbližje Sloveniji je zaenkrat italijanska Gambetolla, ki se nahaja blizu žepne državice San Marino. Čakamo še datum in lokacijo pri naših severnih sosedih Avstrijcih. Prvih 16 prizorišč in datume dirk si lahko ogledaš na redbull.com.

Kimmann se je preselil

Nizozemski BMX zvezdnik Niek Kimmann se je po devetih letih odločil za spremembo in se iz Papendala preselil v Švico, v bližino trening centra UCI v Aiglu. Pravi, da je bil čas za spremembo.

Fields deli utrinke finala ameriškega prvenstva

Aktualni olimpijski prvak Connor Fields je še enkrat posegel po najvišjem mestu na finalu prvenstva ZDA in dokazal, da je v odlični formi za vstop v sezono 2021.

Twan van Gendt

Aktualni svetovni prvak je že dober mesec z mislimi v Tokiu 2021. Zato si je blizu doma zgradil repliko olimpijske proge. Naslednji cilj: osvojiti naslov olimpijskega prvaka.

Naslovna fotografija Hugo Silva / Red Bull Content Pool

Preberi še

BMX tahitre 73: Znani okvirni datumi evropskega pokala

Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam