16. julija 2015

“Vseslovenska” sezonska vozovnica zdaj na voljo v šestih parkih, le na Javorniku ne. Nadgradnja vozovnice Slovenske Alpe ni mogoča.

Pred tremi tedni smo objavili veselo novico, da so slovenski gorskokolesarski parki združili moči in ponudili skupno sezonsko vozovnico z imenom Bike Slovenia Summer Pass. Ta za ceno 260 evrov odpira vrata sedmih slovenskih parkov ali z drugimi besedami vseh, ki imajo za prevoz na vrh žičnice (nedelujočega Mariborskega Pohorja seveda ni med njimi).

Konec junija je bil, torej že kar globoko v sezoni obratovanja parkov, z objavo je bilo treba pohiteti in ni šlo vse gladko, saj se vozovnice ni dalo takoj kupiti. Zdaj je na voljo povsod razen na Javorniku (zaradi tehnične težave).

Verjetno so se skoraj vsi, ki so prej že kupili vozovnico Slovenske Alpe za parke v Kranjski Gori, na Krvavcu in Voglu, vprašali, če lahko doplačajo za še privlačnejšo “BSSP”.

Odgovor je: ne.

Luka Vrančič, Krvavec: “Ne, menjava žal ni mogoča. Formula medsebojnih poračunov med centri je zelo zahtevna in ima kar nekaj specifik. Med drugim se spremlja vsako karto posebej (nakup, obiski..) in v primerjavi zamenjave karte je to spremljanje avtomatsko prekinjeno. V letošnji sezoni menjava ni mogoča.”

Matej Kandare, Vogel: “Pobuda Vogla, da bi imetnikom omogočili doplačilo, žal ni bila sprejeta s strani drugih partnerjev, kar gre verjetno pripisati dejstvu, da je bila karta vzpostavljena razmeroma pozno.”

Klavdija Gomboc, Kranjska Gora: “Kolesarski park Kranjska Gora je letos prvi odprl svoja vrata in žal takrat nismo imeli informacije glede novih kolesarskih parkov po celotni Sloveniji, menimo da je cena sezonske kolesarske vozovnice za tri parke (Vogel, Krvavec in Kranjska Gora) v višini 220,00 EUR korektna in letos ne vstopamo v sistem doplačila za BSSP (ker so lahko kolesarji kolesarili pri nas že od 24.04.2015 dalje).”

Letos lastniki vozovnic Slovenske Alpe tako žal ne bodo najzadovoljnejši, saj bi za 40 evrov več lahko imeli dostop v še štiri parke. A če pogledamo širše in bolj pozitivno, smo vsi, uporabniki in žičničarji, lahko veseli, da je prišlo do tega dogovora med parki, pa četudi šele konec junija, in da nas po sezoni 2015 čaka še boljša v 2016. “Vselovenska” vozovnica bi morala iti takrat lepo v prodajo med domačimi in tujimi gosti. Letos so namreč do objave novosti trije parki že prodali kar nekaj “alpskih” kart, ostali pa svoje sezonske. In ni šment, da prihodnje leto ne bi bil poleg še osmi park!

Preberi še
Slovenski kolesarski parki z enotno sezonsko vozovnico
Vozovnica Slovenske Alpe združuje 3 parke!

Uvodna fotografija bike park Vogel – Bohinj (kdo je ta čudak?)

Sledite nam