29. marca 2019

Dirkanje se je začelo tudi v disciplini BMX race, naši predstavniki so bili v Italiji in na Češkem. V Mariboru so olepšali progo, kmalu pa bodo gostili še dobrodelno prireditev za Duška Supića.

Sezona dirkanja s kolesi BMX se je začela pretekli vikend in nekateri slovenski tekmovalci so se že preizkusili na dirkah v Italiji in na Češkem. V Mariboru so zavihali rokave in se lotili prenove, ob enem pa napovedali še dobrodelno prireditev.

BMX Praga

Pester dirkaški vikend je bil tudi v češki prestolnici, tam sta bila med 300 nastopajočimi tudi Žiga Omerzu in Gaj Gorza. Prvi je član BSX Racing Teama, drugi pa TBP Lenart, v tujini pa vozi za ekipo Maikun.

Žiga je nastopil v kategoriji 17+ in se v močni konkurenci prebil do polfinala. Gaj, ki nastopa v kategoriji 15-16 let, pa je v finalu osvojil odlično četrto mesto! Mimogrede, Gaj je ta teden prejel tudi priznanje za športnika leta Občine Kungota.

BMX San Giovanni

Na otvoritvi italijanskega pokala je bil med slovenskimi predstavniki na dirki le Nik Prek iz ajdovskega Črnega trna. V dveh dnevih BMX akcije je v svoji starostni kategoriji osvojil sedmo in drugo mesto! Kratko poročilce na facebook strani KK Črn trn.

Vsi za Duška!

Šestega aprila vsi v Maribor! Tekmovati, uživati in BMXati za Duška! Na sporedu bo namreč dobrodelna prireditev z namenom pomagati Dušku Supiću pri zbiranju sredstev za zdravljenje. Poleg dirke bo organiziran tudi sejem rabljene in nove opreme. Dogodek najdeš kje drugje kot na facebooku

Novo v Mariboru

Proga BSX Racing Teama je dobila nekaj novega asfalta. Po lanskem letu, ko so progo obdali z ograjo, so se tik pred začtkom sezone lotili še prenove proge, ki je z dodatno asfaltno preobleko postala nekoliko hitrejša. Fotografije z delovne akcije najdeš tukaj.

Sledite nam