22. novembra 2019

Tudi letos v Pik hali serija tekmovanj na pumptracku, datumi nemških serij ter upokojitev kanadskega zvezdnika Toryja Nyhauga.

Zimska pumptrack liga

Tudi letos v Pik hali v Mariboru. V organizaciji BSX Racing Teama. Prvo tekmovanje bo na sporedu 22. decembra, drugo 18. januarja prihodnje leto, zadnje pa 8. februarja. Tekmovalne kategorije bodo do 5 let, od 6 do vključno 9 let in od 10 do vključno 13 let.

Vabilo na prvi dogodek najdeš na facebooku

Bayerliga

Bavarska liga bo v sezoni 2020 štela sedem enodnevnih dirk. Začetek bo 11. aprila v Kolbermooru, nadaljevanje 3. maja v Peißenbergu. Sledil bo daljši premor in nato dve julijski dirki: 18. v Ingolstadtu, 26. pa v Weilheimu. Avgust bo prost, nato pa 13. septembra dirka v Fürstenfeldbrucku, 27. septembra v Herzogenaurachu in 11. oktobra finale v Königsbrunnu.

Bundesliga

Močan nemški pokal se prične 15. maja v Weiterstadtu, nadaljuje se 12.junija v Plessi pri Dresdnu, nato sledi poletni premor, 18. septembra nadaljevanje v Ingersheimu ter finale 2. oktobra v Esselbachu. Bundesliga vedno poteka od petka do nedelje.

Baden-Württemberg

Tudi v tej zvezni deželi imajo zanimiv pokal s tako imenovanim “beginners cup”. Začetek že 29. marca v Bühlertannu. Nadaljevanje 19. aprila v Kornwestheimu. V aprilu bo na sporedu še ena dirka in sicer jo 26. gosti Strudelbachtal. Dve dirki bosta v maju: 10. dirko gosti Markgröningen, 24. pa Welzheim. V Betzingenu bo dirka na sporedu 19., v Bühlertalu pa 26. julija. Serija se nadaljuje 13. septembra v Bönnigheimu, sledi Weinstadt, ki bo dirko gostil 27. septembra. Finale bo 11. oktobra v Ingersheimu.

Tory Nyhaug

Ta teden je naznanil športno upokojitev kanadski BMX zvezdnik, dvakratni udeleženec na olimpijskih igrah, zmagovalec na igrah Pan Am leta 2015 in drugouvrščeni s svetovnega prvenstva leta 2014. Glavni razlog upokojitve je posledica hudega potresa možganov na dirki pred letom in pol. Čeprav se je po poškodbi popolnoma rehabilitiral, ni želel tvegati še ene poškodbe.

Naslovna fotografija Martin Žgela / Pizza Productions

Sledite nam