5. julija 2019

Tokrat z enim kratkim poročilom, drugače pa samo samo napovedi dirk, ki sledijo v avgustu in septembru. Julij je rezerviran izključno za evropsko in svetovno prvenstvo.

Triveneto

Zadnja dirka pred prihajajočim dirkaškim postom za večino slovenskih tekmovalcev, izjema so samo udeleženci EP in SP, je bila v Veroni. Dirka pokala Triveneto tudi s tremi Slovenci. Krajše poročilo najdeš na bmx-racing.si.

B4X pokal Slovenije

Po zadnji dirki v Šempetru pri Gorici sledi počitniški premor. B4X se zopet vrača z dirko na pumptracku v Odrancih, ki bo na sporedu 17. avgusta. Več na b4x.si.

Alpe-Adria BMX

… se bo z 11. in 12. dirko nadaljeval 24. in 25. avgusta v Avstriji. Gostitelj bo BMX Racing Team Mühlen. Informacije na bmx-alpe-adria.eu

Italijanski pokal

Dolg dirkaški premor bo tudi pri zahodnih sosedih, saj bosta 9. in 10. dirka pokala na sporedu 7. in 8. septembra v Veroni. Dodatne informacije najdeš na circuitoitalianobmx.it

Evropski pokal

… se bo po daljšem premoru z 9. in 10. dirko zaključil 31. avgusta in 1. septembra v belgijskem Peeru. Vse o evropskem pokalu izveš na uec.ch.

Svetovni pokal

Disciplina supercross oziroma formula 1 v BMXu ima premor vse do 14. septembra, ko bosta v Rock Hillu (ZDA), prizorišču svetovnega prvenstva 2017, na sporedu 9. in 10. dirka. Informacije o prizorišču in trenutnem vrstnem redu najdeš na uci.org.

Popoln pregled prihajajočih dirk

Na bmxhungary.hu najdeš podroben koledar vseh dirk, ki se jih lahko udeležiš vse do meseca decembra. Pa ne samo na Madžarskem, Češkem ali Slovaškem. Tudi v Franciji, na Nizozemskem …

Naslovna fotografija Matjaž Jazbar

Sledite nam