bmx tahitre
19. junija 2020

Začetek pokala B4X bo 4. julija, to soboto pripravljalni BMX kamp pri BSX Racing Teamu v Mariboru, lestvica svetovnega pokala in prvi uradni trening italijanske reprezentance.

Pokal B4X

Znana sta datum in lokacija prve dirke letošnjega pokala. 4. julija vabljeni v Šempeter pri Gorici, eno klasičnih prizorišč pokala. Organizacija bo v domeni kluba Deš Fleš, prijaviš se lahko na prijavim.se, ostale informacije pa najdeš na b4x.si ali na facebooku.

Pripravljalni kamp v Mariboru

Jutri, 20. junija bo v organizaciji BSX Racing Teama potekal pripravljalni kamp za BMX kolesarje vseh starosti. Začetek vodenega treninga bo ob 10. uri, konec je predviden ob 13. uri in 30 minut. Nato sledi prosti trening do 16. ure. Več informacij najdeš na facebooku.

Lestvica svetovnega pokala

Trenutno stanje na lestvici svetovnega pokala, ki je hkrati tudi kvalifikacijska iztočnica za olimpijske igre, ima v moški kategoriji največ točk Nizozemec Niek Kimmann, pri ženskah pa njegova rojakinja Laura Smulders. Celotno lestvico, tudi po izkupičku točk po državah, si lahko ogledaš na uci.org.

Italijanska reprezentanca

Po dveh mesecih odsotnosti zaradi epidemije koronavirusa so se na BMX progi v Veroni zbrali člani elitnih kategorij in opravili prvi reprezentančni trening. Več izveš na bmx.federciclismo.it.

Naslovna fotografija Matjaž Jazbar

Sledite nam