1. aprila 2017

“Take Care of Your Trails Weekend”. Predsednik Pahor je z gorskimi kolesarji urejal opuščeno poljsko pot v športne in turistične namene.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil vseslovenske delovne akcije gorskih kolesarjev v Brjah pri Ajdovščini, ki jo je organiziral Kolesarski klub Črn trn.

Akciji se je pridružil tudi Mitja Ergaver, slovenski gorski kolesar, tekmovalec domačega kluba in aktualni svetovni prvak v štirikrosu.


Še ena fotografija za spomin. Mitja Ergaver in Borut Pahor.

Delovna akcija čiščenja in urejanja poti je del vseevropske akcije “Take Care of Your Trails Weekend” in poteka pod okriljem mednarodne zveze gorskokolesarskih organizacij Evrope (IMBA Europe).

Predsednik republike Borut Pahor se je pridružil gorskim kolesarjem, krajanom Brij in okoliških vasi ter skupaj z njimi pomagal opuščeno poljsko pot preurediti tako, da bo primerna za turistično kolesarjenje.

Delovna akcija je ena izmed petintridesetih, ki ta vikend potekajo po celotni Sloveniji. Glavni namen akcije je pokazati, da so gorski kolesarji aktivni in odgovorni, da spoštujejo naravo in uporabnike skupnih, naših poti.

V Sloveniji akcijo koordinira slovenski gorskokolesarski konzorcij odprimopoti.si, ki združuje štirinajst slovenskih organizacij s področja kolesarstva in turizma z namenom po usklajenem in celovitem delovanju za razvoj gorskega kolesarstva in kolesarjenja, razvoj gorskokolesarskih poti, izobraževanja in usposabljanja gorskih kolesarjev.


Na koncu je sledil še preizkus na novo zgrajene kolesarske poti.

Besedilo in fotografije Urad predsednika Republike Slovenije

Preberi še:
Konec tedna skrbimo za poti na 35 lokacijah

Sledite nam