BMX tahitre
23. oktobra 2020

Novi državni prvaki, video z nizozemskega prvenstva, zabaven video s Connorjem Fieldsom in replika tokijske proge za svetovnega prvaka.

Twan van Gendt

Aktualni svetovni prvak, Nizozemec Twan van Gendt, si je zgradil repliko prve ravnine olimpijske proge v Tokiu. Tam bo skušal osvojiti naslov olimpijskega prvaka.

Državni prvaki po Evropi

Poletni termini državnih prvenstev po nekaterih evropskih državah so se pomaknili v jesen in pretekla vikenda sta bila tekmovalno zelo pestra.

V Španiji je državni prvak postal Angel Daniel Sanchez Milano. V Franciji je naslov najboljšega pripadel Sylvainu Andreu, pri ženskah pa Axelle Etienne. Švicarska prvaka v elitnih kategorijah sta Simon Marin in Zoe Claessens.

Eno leto bosta Nizozemska kralj in kraljica Dave van der Burg in Laura Smulders, na Danskem pa Kasper Olsson in Rikke Balle. Na Norveškem je državni prvak postal Tore Naverstad, na Švedskem pa Filip Gustafsson.

Finale nizozemskega prvenstva

Zadnja velika dirka sezone pri Nizozemcih. Tokrat brez poškodovanega Nieka Kimmanna, a vendar skozi njegove oči oziroma v njegovem vlogu.

Na zajtrku s Connorjem

Še vedno aktualni olimpijski prvak Američan Connor Fields o čudnem letu 2020, o pomembnosti izobrazbe, poroki, pasjih prijateljih in še kakšno zanimivost izveš. Več o Connorju najdeš na connorfields.com.

Naslovna fotografija Bart de Jong

Sledite nam