3. maja 2019

3. in 4. dirka pokala v štajerski prestolnici, proga evropskega prvenstva v Latviji, poročilo KK Črn trn iz Rivignana, BSX trening kamp, evropski pokal se seli na Norveško in finalne vožnje prvih dveh dirk svetovnega pokala supercross.

Alpe-Adria BMX Maribor

Tretja in četrta dirka priljubljenega pokala bosta v Mariboru na progi BSX Racing Teama. 11. in 12. maja. Dogodek najdeš na facebooku. Če ne tekmuješ, pridi navijat. Vsekakor preko sto tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Italije in Madžarske, morda še kakšen Slovak in Nemec. 

EP Valmiera

Takole bo videti proga letošnjega evropskega prvenstva za kategorije challenge in master. EP bo med 11. in 14. julijem gostila Latvija.

KK Črn trn

… se javlja iz Rivignana. Kratko poročilo po prvih dveh dirkah pokala Alpe-Adria BMX najdeš na njihovem facebooku. Kar uspešen začetek sezone za ajdovski klub.

Evropski pokal

Peta in šesta dirka evropskega pokala bosta na sporedu 4. in 5. maja. Prvič bo BMX elito gostila Norveška, kraj dogajanja pa bo Rade. Seznam prijavljenih, tokrat jih je le 335, najdeš na uec.ch

BSXovi kampi

Trening kamp v organizaciji Tilna Franka in njegovega BSX Racing Teama, ki bi moral biti na sporedu ta vikend, je zaradi slabega vremena prestavljen na 19. maj. Klik.

Supercross Manchester

Nekaj video utrinkov s prvih dveh dirk svetovnega pokala. Dirki polna preobratov in presenečenj.

Prvi dan v videih


Perfekcionist Joris Daudet je ugnal konkurenco in trojna francoska zmaga. Drugo mesto Jeremy Rencurel, tretje pa Sylvain Andre.


Aktualna evropska podprvakinja, Danka Simone Christensen si je že v prvem zavoju pokorila konkurenco in ugnala Nizozemki Judy Baauw in Merle van Benthem

Drugi dan v videih


Druga dirka v Manchestru in prepričljiva britanska zmaga. Prvenec Kyja Whita.


Finale, kjer se do konca ni vedelo, katera bo najspretnejša, na koncu slavje Francozinje Manon Valentino.

Presrečni Kye White na naslovni fotografiji

Sledite nam