7. februarja 2020

Svetovni pokal v superkrosu se iz Sheppartona ta vikend seli v Bathurst. Videi s prvega prizorišča in napoved drugega. V Avstraliji z ameriško ekipo tudi Tomaž Jeras.

Nov datum državnega prvenstva

16. januarja smo v prispevku BMX pokal Slovenije 2020 zapisali, da bo državno prvenstvo v disciplini race na sporedu 5. septembra. Sedaj je prišlo do spremembe in je dirka za državno prvenstvo prestavljena za teden dni. Nov datum je 12. september. Dirka bo štela tudi za pokal Slovenije.  

Shepparton v videih


Sobotna moška finalna preizkušnja in zmagovalec Niek Kimmann. Na drugo mesto se je uvrstil Anthony Dean, na tretje pa Izaac Kennedy.


Alise Willoughby, Saya Sakakibara in Mariana Pajon so bila prva tri dekleta v sobotnem finalu.


Nedeljsko dirko je dobil aktualni olimpijski prvak Connor Fields. Na drugo mesto se je uvrstil Carlos Ramirez, tretji je bil David Graf.


Še druga zmaga za Alise Willoughby. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili Felicia Stancil in Manon Valentino.

V Avstraliji tudi Jeras

Legenda slovenskega BMXa Tomaž Jeras, ki že dolga leta kot fizioterapevt sodeluje z mnogimi kolesarskimi klubi, je tokrat kot maser ameriške BMX ekipe skrbel tudi za nedeljskega zmagovalca Connorja Fieldsa. Našega Toma so na kratko ujele tudi kamere. 

Ta vikend še vedno v Avstraliji

8. in 9. februarja bosta tretja in četrta dirka svetovnega pokala v Bathurstu. Dodatne informacije najdeš na bmxworldcup.com. Ogled dirke na kanalu youtube/bmxlivetv.

Dobrodošli v Bathurstu


Kai in Saya Sakakibara predstavita prizorišče tretje in četrte dirke svetovnega pokala v superkrosu, ki je od Sidneya oddaljeno le tri ure.

Kratka analiza na strani Mednarodne kolesarske zveze

Kaj se je odvijalo na prvih dirkah svetovnega pokala, kako se bodo delile točke na naslednjih dirkah in kdo se lahko uvrsti na olimpijske igre. Kvalifikacijske točke se namreč zbirajo do konca maja. Na uci.org.

Sledite nam