21. decembra 2017

Dodajajo dva avstrijska: Bikepark Innsbruck in 3-Länder Enduro Trails, ki sega v Švico in Italijo. Kranjska Gora in Krvavec seveda ostajata v družbi.

Kdor se je veselil vozovnice za srednjeevropske bike parke GraVity Card za sezono 2018, ima zdaj oprijemljiv objekt svojih sanjarjenj o potepanjih v prihodnji sezoni. Seznam parkov je tu, cene vozovnic tudi.

Lanskim 16 parkom so dodali še dva in z enim od njiju, ki sega v sosednji dve državi, dodali še eno državo. Parkov je zdaj 18, držav pa šest: Avstrija, Češka, Italija, Nemčija, Slovenija in Švica. Različnih prog so skupaj našteli 150.

Bike park Kranjska Gora in Bike park Krvavec ostajata v mednarodni družbi in bosta tudi prodajala vozovnice. Bike parka Pohorje pa še ni nazaj.


Brandnertal

Novosti

Nova v družbi sta dva parka na avstrijskem Tirolskem.

Prvi je 3 Länder Enduro Trails, ki iz Naudersa sega tudi v sosednji državi, na južno Tirolsko v Italiji ter v švicarski Engadin. Kot pove že ime, ni tipičen kolesarski park s progami “za navzdol”, pa saj tudi Saalbach Hinterglemm in letos pridruženi BikeRepublic Sölden nista. Gre za lep krog poti na območju Reschenpassa, na katerem za hitro pridobivanje višincev sodeč po zemljevidu skrbijo vsaj štiri žičnice.

Drugi je Bikepark Innsbruck. Ta združuje štiri proge (peta je v gradnji) ob dveh gondolah nad tirolsko prestolnico. Rastoči park gosti tudi festival Crankworx.

Cene

Vozovnica za odrasle stane 455 evrov (16 več kot letos), najstnike 345 evrov (13 več kot letos) in otroke 215 evrov (7 več kot letos).

Na spletu so vozovnice že na voljo na www.gravity-card.com

Lahko pa jih kupite tudi že v Kranjski Gori in na Krvavcu.


Sölden, novo v 2016 in ne prav spustaško

Parki združenja GraVity Card v 2018

Avstrija
Bikepark Leogang
Saalbach Hinterglemm
Bikepark Semmering
Bikepark Wagrain
Bikepark Schladming
Bikepark Tirol
Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis
Bikepark Brandnertal
Bikepark Wurbauerkogel
BikeRepublic Sölden
Bikepark Innsbruck NOVO

Avstrija-Italija-Švica
3-Länder Enduro Trails NOVO

Češka
Bikepark Špičak

Nemčija
Bikepark Winterberg
Bikepark Geisskopf

Švica
Bikepark Lenzerheide

Slovenija
Bike Park Kranjska Gora
Bike Park Krvavec

Uvodna fotografija je z Wurbauerkogla, ene od treh novosti v 2017, foto Michael Steiner

Sledite nam