BMX tahitre
29. oktobra 2021

Sezona regijskega pokala je končno pod streho. Preberi odličen intervju z BMX zakoncema Willoughby. Oglej si video in se čez vikend prepusti zadnjima dvema dirkama letošnjega svetovnega pokala, ki se bo končal v Turčiji.

Pokal Alpe-Adria BMX

Končno si lahko ogledaš skupne vrstne rede letošnjega regijskega pokala, ki je štel osem prizorišč in šestnajst dirk. Štiri dirke smo gostili tudi Slovenci, ki smo slavili skupno zmago v kategoriji 15 in 16 let. Ta je pripadla Rajdovemu Nejcu Hericu.

Vrstne rede najdeš na bmx-alpe-adria.eu.

Zgodba o ljubezni in predanosti športu

Alice in Sam Willoughby sta najbolj poznan zakonski par v svetu BMXa. Avstralec in Američanka sta skupaj skoraj desetletje in pol in niso ju ločili ne vzponi ne padci. Sam je po kolesarski nesreči pristal na invalidskem vozičku, a se ni vdal v usodo, saj je ženi Alice stal ob strani na njeni poti do naslova svetovne prvakinje. Je njen trener, motivator in vse, kar sodi zraven. Odličen intervju z zakoncema si preberi na bicycling.com.

Svetovni pokal Sakarya

Tudi ta vikend bosta v Turčiji dve dirki svetovnega pokala v disciplini BMX race. Tokrat bosta na sporedu sedma in osma oziroma predzadnja in zadnja dirka. Časovnica in ostale informacije na uci.org. Prenosi v živo pa na olympic.com.

Igra B.I.K.E.

Justin Kimmann in Mitchel Schotman se na grbinastem poligonu v Aaltnu preizkusita v priljubljeni igri B.I.K.E. Kdo je bil spretnejši?

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam