13. februarja 2018

Slovenska podprvakinja v novi ekipi, ki pobere malo s Slovaške, malo z Nove Zelandije, iz Nemčije, Slovenije in Kanade.

Slovenska tekmovalka v spustu Špela Horvat bo v novi sezoni članica nove mednarodne ekipe BeFly World Team. Ekipa je zares mednarodna – ima tri tekmovalce z Nove Zelandije, iz Nemčije in iz Slovenije; glavni pokrovitelj je slovaška znamka koles, ki sicer proizvaja le “trdake” za dirt in pumptrack; okvirje za spust kanadske znamke so dobili prek slovenskega trgovca; operirali pa bodo iz Nemčije, od tam je tudi njihov menedžer.

BeFly World Team bo nastopal na spustih svetovnega pokala, dirkah serije Crankworx, evropskem pokalu v spustu iXS ter na nacionalnih dirkah, za povrhu pa še na pumptrack dirkah pod okriljem festivalov Crankworx in kvalifikacijskih dirkah za Red Bullovo pumptrack SP.

Kolesa

Kot omenjeno, glavni pokrovitelj BeFly lahko ekipi priskrbi le kolesa za dirt in pump. Za spust pa bodo po spletu okoliščin na isti znamki kot Unior/Devinci. Okvirje Devinci Wilson jim je namreč priskrbela trgovina MTB Republic iz Kranjske Gore. V Kranjski Gori se menda dobijo tudi na kakšnem treningu, za začetek pa si bodo privoščili predsezonski tabor v San Remu.


Felix, Špela in Reuben so BeFly World Team

Reuben in Felix

Ob Špeli sta v ekipi še Novozelandec Reuben Olorenshaw in Nemec Felix Bauer. Danes 24-letni Reuben je blestel že leta 2011, ko je bil na SP v Champeryju 8. med mladinci, v isti sezoni je v Val di Sole prvič priletel v finale svetovnega pokala. Leta 2016 je bil 3. na novozelanskem DP, lani pa se je preselil v Nemčijo in bil zopet v finalu v Val di Sole. 23-letni Felix je bil lani dvakrat v superfinalu evropskega pokala iXS. Oba fanta sta spretna tudi na dirtu in pumptrackih.

Špela

24-letna Špela Horvat je slovenska podprvakinja v spustu, tudi že pokalna zmagovalka, na mednarodni sceni pa se lahko pohvali z lepo zbirko uvrstitev v prvo deseterico na spustih evropskega pokala iXS in 6. mestom na lanskem Crankworxu v Innsbrucku.

“Navdušena sem, da bom letos na Devinciju Wilsonu,” je povedala Špela v prvi objavi nove ekipe. “Opravila sem že nekaj voženj in zelo mi je všeč. Komaj čakam, da se na njem poskusim na dirki, še posebno zaradi nove ekipe. Skoraj vso kariero sem dirkala brez ekipe in zdaj je lepo nekam pripadati. Fanta sta noro hitra in zelo profesionalna, od njiju se zagotovo lahko veliko naučim. Različne izkušnje imamo in verjamem, da se lahko učimo drug od drugega. Zame je to povsem novo poglavje in zanima me, kako daleč lahko pridem. Trdo sem trenirala in ničesar ne morem izgubiti!”

Še več od Špele izvemo v pogovoru v živo na naši Facebook strani jutri (v sredo) kmalu po 20. uri.

Sledi BeFly World Teamu na Facebooku

Uvodna fotografija Maruša Mlekuž

Da ne zamudiš pogovorov #mtbsiLIVE (in da tudi sicer vidiš, kaj objavljamo), skoči na našo Facebook stran @mtbsi in pod “Sledim” (Following) odkljukaj “Prikaži kot prvo” (See first) in “OBVESTILA – Vklopljeno” (NOTIFICATIONS – On).

Sledite nam