BMX tahitre, Verona
25. novembra 2022

Decembra za en dan v Verono, Clerte je OK, prihaja USA BMX Grands, okvirni datumi dirk na Madžarskem in video moške finalne vožnje v Saint-Quentinu.

BSX Racing Team

Tilen Frank iz mariborskega BSX Racing Teama 12. decembra organizira kamp v Veroni. Trening bo potekal na deloma prenovljeni progi, ki bo marca prihodnje leto gostila uvodni dirki evropskega pokala. Vse informacije na tilen.frank@gmail.com. Pozor, število mest je omejeno!

Eddy Clerte

Francoskega šampiona, ki je na sobotnem finalu svetovnega prvenstva na grbinastih poligonih grdo padel, so po dveh dneh odpustili iz bolnišnice. Eddie pravi, da je glava ok, to pa je najpomembnejše. Svoj drugi naslov svetovnega prvaka v tej disciplini bo lovil naslednje leto.

BMX USA Grand Nationals

Največje BMX tekmovanje onkraj Atlantika poteka v tem tednu in sicer v Tulsi v Oklahomi, kjer je tudi sedež ameriške BMX zveze in muzej BMXa. Na “grandse” je odpotovala množica odličnih evropskih in avstralskih BMXarjev. Vse o najmnožičnejši dirki na svetu najdeš na usabmx.com.

BMX Madžarska

Okvirni datumi dirk pri naših vzhodnih sosedih so:

  • Gencsapáti, 3. in 4. marec (otvoritev sezone)
  • Šopron, 10. in 11. junij (po vsej verjetnosti tudi dirki za pokal Alpe-Adria)
  • Veszprém, 20. avgust
  • Gencsapáti, 9. in 10. september (dirki za pokal Alpe-Adria)

Saint-Quentin

Veliki finale ene največjih dirk jesenskega dela francoskega pokala na pokriti progi v Saint-Quentinu in prepričljiva zmaga Eddyja Clerteja. Bilo je le dan pred njegovim odhodom na svetovno prvenstvo v Čile, kjer je s padcem zaključil v polfinalu.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam