BMX tahitre
21. avgusta 2020

Pokal B4X se nadaljuje v Svetem Juriju, v Veroni testna preizkušnja pred evropskim pokalom, video s češkega All Star Challenge, informacije iz Mühlna in še kaj.

B4X v Svetem Juriju

V soboto 22. avgusta druga dirka pokala. Gostitelj KSŠD Sveti Jurij, dogajanje pa na progi Trebaš. Dogodek na facebooku, prijave in prijavljeni pa na prijavim.se.

B4X pokal Slovenije in nadaljnje prireditve

Tretja dirka pokala, ki bi morala biti v Ljubljani 28. avgusta, je prestavljena na 18. september in bo v sklopu velikega kolesarskega festivala! Več informacij kmalu. Tekmovanje v Ajdovščini bo 4. septembra, tudi za to prireditev pride kopica novih informacij. Dirka v Ravnah pri Šoštanju je odpovedana, preizkušnja v Odrancih pa prestavljena. Več izveš na b4x.si.

V Veroni že ta vikend

V nedeljo, 23. avgusta bo v Veroni enodnevna dirka, ki bo nekakšna generalka pred dirkama evropskega pokala, ki bosta, če bo vse po sreči, na sporedu 4. in 5. septembra. Več informacij najdeš na facebook strani Team BMX Verona.

Naslovna fotografija je z lanske dirke evropskega pokala. Foto Matjaž Jazbar.

V Verono tudi slovenski BMXarji

Na prvi dirki letošnjega evropskega pokala bo odšlo ducat slovenskih tekmovalcev. Imena razkrijemo kmalu. Dodatne informacije o prireditvi najdeš na uec.ch.

Takole je bilo pretekli vikend na Češkem

All Star Challenge Benatky in resnično velik BMX šov na progi razreda UCI.

V Mühlnu dirka konec avgusta bo

a le za avstrijske tekmovalce. Na žalost so zdravstveni ukrepi pri naših severnih sosedih zelo strogi, saj nam je vodja ekipe BMX Racing Team Mühlen Andy Kogler sporočil, da bomo Slovenci morali počakati do naslednjega leta. Bo pa dirka potekala le en dan in še to ne za naslove državnih prvakov, kot je bilo rečeno pred mesecem dni. Več na BMX Racing Team Mühlen.

Sledite nam