Beno Batič, tahitre
Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
9. aprila 2021

Beno Batič z lastnim pokroviteljem. Svetovni pokal v Italiji namesto v Nemčiji. V Veroni so tekmovali na velikonočni ponedeljek. Oglej si osnutek proge v Glasgowu in trening na simpatični progi v Ženevi.

Beno Batič

Mladi ajdovski BMXar in član KK Črn trn se je pridružil veliki družini športnikov pod okriljem WITHU. Ti ga bodo podpirali pri nadaljnji športni poti. Več izveš na Energia gas and power Slovenija. Čestitke tudi z naše strani!

Beno v novih oblačilih.

Evropski pokal

Začetek evropskega letošnjega pokala bo v Veroni. Dirka bo potekala 1. in 2. maja, zadnji rok za prijavo tekmovalcev pa je 14. april. V Italiji pričakujemo tudi večje število slovenskih tekmovalcev. Več o dirki najdeš na uec.ch.

Svetovni pokal

Svetovni pokal v disciplini superkros vendarle bo tudi meseca maja. Po odpovedi Nemcev so na isti datum (8. in 9. maj) na pomoč priskočili Italijani in se zavezali, da bodo gostitelji prvih dveh letošnjih dirk. Več informacij na uci.org.

Verona

Enodnevna dirka kategorije UCI C1 se je na velikonočni ponedeljek odvijala v Italiji. Na njej so v absolutni moški kategoriji nastopila tudi znana imena iz svetovnega pokala. Zmago je slavil legendarni Švicar David Graf. Vrstne rede elitne in ostalih kategorij si lahko ogledaš na uradnem facebook profilu Team BMX Verona.

Ženeva

Trening na simpatični progi v Švici. Niek Kimmann, Simon Marquart, Yoshi Nagasako, Einar Lindberg, Zoe Claessans, Sae Hartakeyama in njihov gostitelj Renaurd Blanc.

Glasgow

Leta 2023 bo na Škotskem prvo “super” kolesarsko prvenstvo, saj se bodo kolesarji in kolesarke pomerili v kar trinajstih disciplinah. Progo v Glasgowu so zgradili za evropsko prvenstvo 2018. Tam so tekmovali v kategorijah elite in junior elite. Evropsko prvenstvo v Glasgowu je bilo prvo prvenstvo, kjer so združili šest kolesarskih disciplin. Zanimivo progo si lahko ogledaš na tem mestu.

Fotografiji Klavdij Blažko

Prejšnje

BMX tahitre: Dirka v Mariboru prestavljena na september

Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam