Tilen Frank
Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
2. aprila 2021

Maja v Mariboru ne bo tekmovanj. Koliko je prostih mest za elito na svetovnem prvenstvu? Celostna podoba SP v Glasgowu razkrita. Nejčev predstavitveni video in nova pnevmatika za BMX.

Maribor z novim datumom

Pri BSX Racing Teamu so majsko preizkušnjo prestavili na pozno poletje. Tako bodo tretjo in četrto dirko slovenskega pokala gostili 11. in 12. septembra. 11. september bo rezerviran še za državno prvenstvo.


Koliko prostih reprezentančnih mest ima katera država?

Kvote za moško in žensko elitno skupino za prihajajoče svetovno prvenstvo v Papendalu so razdeljene. V moški konkurenci največ reprezentančnih mest pripada Nizozemcem, Francozom, Američanom in Kolumbijcem. Pri ženskah pa Američankam, Nizozemkam, Avstralkam in Francozinjam. Pri moških je največje število nastopajočih iz ene države šest, pri ženskah pa pet. Točkovanje in ostale informacije najdeš na 15.ie.

Logotip in vizualna podoba razkrita

Za prvo svetovno prvenstvo, ki bo na enem mestu gostilo 13 kolesarskih disciplin in bo potekalo na Škotskem, so razkrili logotip in celotno vizualno podobo. Več si lahko prebereš na insidethegames.biz.

Nejc se predstavi

Še nekaj slovenskega BMX podmladka. Nejc Heric iz ljubljanskega KD Rajd.

Michelin

Francoski gumar je predstavil dve novi pnevmatiki za BMX: Pilot SX in Pilot SX Slick. Mešanica gume je enaka kot pri pnevmatikah za cestna kolesa, tekalna površina pa je optimizirana za različne podlage in temperauro tal. Več izveš na bikerumor.com.

Naslovno fotografijo smo si sposodili na uradnem facebook profilu BSX Racing Team Maribor.

Prejšnje

BMX tahitre 88: Prihaja pomlad

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam