BMX
2. julija 2021

Naslednji teden v Belgiji za naslove, slovo Caroline Buchanan, v Avstriji se odvija štajerski pokal in prihaja DP, v Italiji ta vikend za naslove, na Češkem pa so tekmovali v bližini Prage.

EP Zolder

Letošnje evropsko prvenstvo, kot smo že poročali v BMX tahitre 100: Bliža se EP Zolder, bo nekoliko okrnjeno. A v Belgijo vseeno potuje nekaj slovenskih predstavnikov. Ker ne bo ne kategorij, mlajših od 13 let, niti kategorij cruiser, bodo med 9. in 11. julijem v Zolderju tekmovali Gaj Palčnik in Val Trinle Lampič (boys 14), Pia Palčnik (girls 13), Tilen Frank (men 30-34) in Peter Caf (men 35+). Seznam prijavljenih, 862 jih je, najdeš na uec.ch.

DP Italija

Padova in Panther Boys. Organizatorji letošnjega državnega prvenstva discipline race, ki bo potekalo 3. in 4. julija, so priredili tiskovno konferenco in poudarili, kako pomembna je za njih ta dirka, saj so v lanskem letu vložili ogromne napore v prenovo proge, ki je letos marca že gostila mednarodno dirko in dobila pohvale mnogih tekmovalcev. Informacije in navodila za spremljanje dirke v živo na bmx.federciclismo.it.

Caroline je BMXu pomahala v slovo

Caroline Buchanan, dvakratna olimpijka, trikratna svetovna prvakinja v BMXu, dekle, ki je dvaintridesetkrat stalo na stopničkah svetovnega pokala discipline supercross, šestkratna avstralska prvakinja ter dvakrat zmagovalka seštevka svetovnega pokala, je naznanila slovo od BMXa in popolno posvetitev gorskemu kolesarstvu, potem, ko ni bila uvrščena v izbrano vrsto avstralskih BMXarjev za pot v Tokio. Novica na UCI BMX Supercross.

Český pohár

Benátky nad Jizerou v bližini Prage je gostil dirki češkega pokala. Poleg proge v Repyju se Benatky ponaša z moderno progo in linijo supercross. Češka postaja ena glavnih igralk na “BMX parketu” in zato si je njihove dirke, pa čeprav le v videih, vedno vredno ogledati. Posnetek nedeljske dirke najdeš na tem mestu.

Avstrija

V Vösendorfu so začeli s tekmami štajerskega pokala BMX in privabili preko 50 tekmovalcev in tekmovalk iz treh klubov: BMX Baierdorf, BMX Veitch in domačega BMX Vösendorf Austria. Kratko poročilo najdeš na facebook strani prireditelja.

V Mühlnu bodo ta vikend izvedli državno prvenstvo in kronali kralja v vožnji na čas. Na žalost, tako kot pri sosedih Italijanih, bo tudi v Avstriji dirkaški vikend rezerviran le za domače tekmovalce. BMX Racing Team Mühlen.

Naslovna fotografija Jan Porič @porsonmedia

Prejšnje

BMX tahitre 100: Bliža se EP Zolder

Sledite nam