6. septembra 2019

Najbolj neukročena dirka na svetu bo prihodnje leto še bolj divja kot do sedaj. Med 15. in 22. marcem.

Ena najtežjih in najbolj legendarnih etapnih dirk na svetu je dobila uradni zemljevid za leto 2020. Najbolj neukročena dirka bo še bolj divja kot do sedaj. Čeprav na papirju z nekaj manj višinci kot letošnja, a vseeno zelo zahtevna. Vse to v Južni Afriki. Od Univerze v Cape Townu preko Ceresa, Saronsberga in Wellingtona do vinskega posestva Val de Vie.

Od morja, prek vinogradov, do gora

Začela se bo 15. marca s prologom v Cape Townu, končala pa 22. marca v Val de Vie Estate. Vmes pa 647 kilometrov in 15.550 višinskih metrov vzponov. Najdaljša etapa bo četrta po vrsti in bo merila 101 kilometer, a ne bo tako zahtevna, saj bo potrebno preplezati le 1950 višincev. Že naslednji dan bo na vrsti kraljeva, v le 85 kilometrih bo potrebno premagati 2900 višinskih metrov vzponov!

Profile etap si lahko ogledaš na tem mestu

Absa Cape Epic v videu


Startnina je skoraj vsako leto višja. Za prihajajočo dirko se je cena za par dvignila na 6290 ameriških zelencev. K temu prištej še par dni nastanitev pred in po dirki. V lastni režiji, seveda, letalsko karto, prevoz z in do letališča … Epic je postal res “epski”. Tudi za denarnico.

Vse dodatne informacije najdeš na cape-epic.com.

Naslovna fotografija organizator

Sledite nam