16. novembra 2015

V petek na prenovljeni progi izvedli prvenstvo ljubljanskih OŠ, v soboto Rajdov kamp, v nedeljo so jo preskusili še člani mariborskega BSX Teama.

Tokrat brez prevelikega pompa. Prenovljena BMX steza ob Linhartovi cesti v Ljubljani, ki so jo v zadnjih tednih obdelali najprej strojno z asfaltiranjem štartnega griča ter zavojev, nato pa še ročno z nanašanjem zgornje, peščene plasti na ravnine, je že v uporabi.

Minuli petek je Kolesarsko društvo Rajd tam priredilo prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v dirkanju s kolesi BMX, ki so se ga udeležili tudi kolesarji z drugih šol, obiskal ga je tudi član ekipe Unior Tools Team Filip Flisar. V soboto so tam priredili še kamp.

V nedeljo so progo na poti na zaključno prireditev sezone Odbora za MTB in BMX v Kamnik preskusili še člani mariborskega BSX Teama.

Zgornjo plast bo treba čez zimo še utrjevati, sicer pa je proga že takšna, kot bo v sezoni 2016, ko bo gostila tudi tekmovanja. Najverjetneje tudi dirko pokala Alpe-Adria, o tem se bo odločalo v decembru.

“Ponekod bo treba še popraviti krivulje. A več ali manj je proga v redu, delo je super opravljeno,” je po včerajšnjem preizkusu povedal Tilen Frank.

Preberi še:
Tine iz UTT
Poročilo z BMX gradbišča v Ljubljani

Fotogalerija na FB strani KD Rajd, foto Klemen Humar
Fotogalerija na FB strani BSX Teama, foto Toni Lukić

Uvodna fotografija je s petkove dirke, foto Klemen Humar

Sledite nam